Z velikim veseljem vas vabimo, da prisluhnete predavanju Rahe Bahreini, raziskovalke iz globalne Amensty International z dolgoletnimi izkušnjami dokumentiranja kršitev človekovih pravic v Iranu. V pogovoru nas bo popeljala na iranske ulice, kjer se ženske, dekleta in tudi drugi, že mesece borijo za pravičnejšo družbo in državo brez diskriminacije in nasilja.

Predavanje bo potekalo v ponedeljek, 9. januarja, ob 12.15 na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Veseli bomo, če se boste dogodka udeležili, spremljate pa ga lahko tudi v živo preko FacebookaKliknite tukaj za več informacij in prenos dogodka.

Raha Bahreini je svojo mladost preživela v Iranu, kjer pravi, da je bila vsakodnevno priča zatiranju in trpljenju svojih bližnjih. V državi z diskriminatornimi in ponižujočimi zakoni proti dekletom in ženskam je vedno v njej tlela želja po uporu in kolektivnem boju za pravičnost ter enakopravnost. To je tudi eden izmed razlogov, zakaj je postala raziskovalka, ki dokumentira kršitve človekovih pravic. Najpogosteje se med svojim delom ukvarja z nepravičnim kaznovanjem, mučenjem in smrtno kaznijo, omejitvami svoboščin, sistematično diskriminacijo žensk in manjšin ter pomanjkanjem odgovornosti iranskih oblasti.

Predavanje Rahe Bahreini lahko spremljate tudi v živo preko Facebooka (kliknite).

Se vidimo v ponedeljek in lep pozdrav.
Taja Premk,
vodja programa komunikacij in organizacije dogodkov
Amnesty International Slovenia

Dunajska cesta 5

Ljubljana 1000

Slovenia