Dragi naši,
 
po enem letu v Ameriki, sem se končno vrnila v Slovenijo. Zadnji teden je bil za Inštitut 8. marec izjemno pester. V Državnem zboru je namreč potekala obravnava zakona proti škodljivim ukrepom oblasti.
Sama sem večino dogajanja spremljala iz New Yorka, bolezen mi je namreč preprečila, da bi se pravočasno vrnila v Ljubljano.
 
V torek nas je najprej čakal odbor za notranje zadeve. Na njem je naš zakon predstavila Alenka. Povedala je, da je skupen projekt nas vseh, da za zakonom stoji več kot 15 tisoč podpisnikov in podpisnic. Dobili smo zeleno luč, ponovno pa smo bili deležni številnih žaljivk poslancev trenutne opozicije. Kot da bi se vrnili v čas pred volitvami, buli ne počiva. Odločili smo se, da se bomo na napade še vedno odzivali s pravnimi sredstvi.
 
Včeraj je bil naš zakon sprejet v Državnem zboru. Ponovno nam je skupaj uspelo. Odpravili smo številne poskuse rušenja naše demokracije in se vrnili v stanje pred nastopom vlade Janeza Janše. Pomembna zmaga – ne samo zato, ker smo spremenili številne škodljive zakone, ampak predvsem zato, ker smo zakon pripravili kot skupnost.
 
V Inštitutu nimamo vladnih pozicij, nismo dobili poslanskih mest, ostajamo skupina prijateljev, ki si prizadeva za skupno dobro. Vse, kar imamo, smo mi vsi. In skupnost gradimo naprej. Hvala, ker smo ekipa! Prihodnji teden za vse organiziramo piknik in veliko druženje. Več kmalu.
 
Hvala, da delate z nami!
Hvala, da fajtamo skupaj!
Hvala, da ostajamo skupnost!
Vaša Nika


P. S.: Res veseli bomo vsake donacije, sredstva pa bomo porabili za stroške za odvetnike. Podatki za nakazilo so spodaj.

Zavod Raziskovalni Inštitut 8. marec
Tacenska cesta 125 E
1000 Ljubljana

TRR: SI56 6100 0001 3919 362
Račun je odprt pri Delavski hranilnici d.d.

Namen: Donacija
Referenca prejemnika: ni potrebna (NRF)
Koda namena: CHAR