Težko pričakovani debitantski album enega najobetavnejših mladih glasbenikov je končno tu

 

Iztekajoče se leto je vsekakor v znamenju albuma ”Prevari me osječaj”, saj je ”193” ena največkrat predvajanih pesmi v domačih radijskih etrih letos. To potrjuje dejstvo, da se je na lestvici HR TOP40 obdržala več kot 30 zaporednih tednov, več mesecev pa je bila tudi na vrhu najbolj iskanih skladb iskalnika Shazam. Njenemu uspehu sledi tudi aktualni singel ”Prevari me osjećaj”, ki je le dva dni po objavi postal najbolj iskana pesem na Hrvaškem ter edina hrvaška skladba na lestvici Top 10 iskalnika Shazam.

Naposled je na vrsto prišel ToMin prvi nosilec zvoka, ki poleg omenjenih pesmi prinaša še tri novosti ter opomnik na 5 že izdanih singlov. ToMa je občinstvo na sebe opozoril že leta 2021, ko se je s pesmijo ”Ocean of love” predstavil na Dori, njegovo pripadnost vrhu mladih glasbenikov potrjuje tudi nagrada za najboljši prvenec Splitskega festivala 2021 za skladbo ‘‘Zaboravljeni”.

ToMa se je v treh letih od nastanka albuma uveljavil in dozorel ne le kot pevec, temveč tudi kot avtor. Pesmi na albumu so razvrščene kronološko, tako da lahko vsak poslušalec osebno izkusi ToMino glasbeno popotovanje. ”Ta dan sem čakal, dolgo… in nisem srečen samo zato, ker imam končno v roki svoj CD. Vesel sem, ker ob poslušanju tega albuma podoživljam nekaj najbolj posebnih trenutkov svojega življenja ter se spominjam fenomenalnih sodelavcev, soavtorjev, producentov … Veliko umetnikov je delalo na tem in vsem sem hvaležen. Predvsem pa hvala občinstvu, tako tistemu, ki je z mano od začetka, kot tistim, ki so pred kratkim skočili na ta vlak.” je povedal ToMa.

 

 

Andreas Björkman, producent pesmi ”Vrijeme je””Ocean of love” in ”Zaboravljeni” pravi: ”Nekatere moje najljubše pesmi, pri katerih sem sodeloval, so nastale skupaj s ToMom. Je sijajen pevec s tonom, ki se me vsakič dotakne. In zelo nadarjen pisatelj. Najpomembneje pa fantastičen fant z velikim srcem in tako sem vesel, da sta se najini poti naključno križali pred nekaj leti. Deliva ljubezen do glasbe in Zlatana Ibrahimovića.”

Po sodelovanju s švedskimi avtorji in producenti se ToMa vrača pod domače ustvarjalno pero. Avtorsko sodelovanje z Matijo Cvekom pri skladbi ”Pero na dlanu” in njegova prva kantavtorska pesem ”Budala ja” sta nastali pod producentsko taktirko Ivana Pešuta”Čeprav so skladbe žanrsko različne, jim je Toma vokalno prilil prav tisto, kar je bilo potrebno. ‘’Pero na dlani’’ je malo drugačna od preostalega albuma, medtem ko se je ‘’Budala ja’’ popolno razpletla v trenutku, ko smo jo začeli ustvarjati. Menim, da je njegov vokal tisti, ki bo vedno zaznamoval vsako pesem ne glede na žanrsko raznolikost.”

S tem je ToMa zaključil prvo polovico svojega albuma in odločno sledil poti svoje intuicije ter ponovno dokazal, da hrvaška glasba ne odstopa od svetovnih trendov. Pesem ”193” je zaznamovala letošnje leto, v njej pa je moč slišati skrivnostno sestavino, ki jasno predstavlja ime tretjega producenta tega albuma – Mihovila Šoštarića Lockrooma“V veselje mi je bilo sodelovati s ToMom na njegovem prvem albumu! Proces je bil precej sproščen, saj takoj, ko mi pošlje demo, ki ga je običajno posnel preko mobitela v avtu, ugotavljava, v katero smer naj gre produkcija. Tako se je začelo najino prvo sodelovanje, pesem ‘’193’’, ki je tudi meni najljubša (zaenkrat).”

ToMi se je poleg Mihovila na albumu kot soavtor glasbe pri pesmih ”Prevari me osjećaj” in ”Dok si pored mene” pridružil še kitarist Jan Jakovljev”Resnično eden najbolj talentiranih glasbenikov s katerimi sem imel priložnost sodelovati in ga z veseljem imenujem ne samo kolega, temveč tudi res dober prijatelj. Upam, da je to šele začetek sodelovanja, ki bo trajalo še mnogo, mnogo let. Že pripravljamo materiale za drugi album, zato vsekakor poslušajte tega, dokler je še na voljo.”

Album ‘‘Prevari me osjećaj” je dostopen na vseh pretočnih platformah in Dallas Records YouTube kanalu, kmalu pa bo v prodaji tudi fizična oblika albuma.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si