The National so objavili videospot za singel ‘Laugh Track’ feat. Phoebe Bridgers, ki je hkrati naslovna pesem že drugega albuma, ki je izšel v letošnjem letu. Z novim, nenajavljenim izdelkom so presenetili tako občinstvo, kot tudi glasbene kritike. Videospot je režiral in animiral  Bernard Derriman, režiser filma „The Bob’s Burgers Movie“, animacijo pa je kreiral Adam Phillips.

»Laugh Track«  je že tretje letošnje sodelovanje skupine The National s Phoebe Bridgers. »Njen vokal doda nežno ostrino naši pesmi,« razloži Berninger. »Iz ostrine odvzema nekakšno sarkastično grenkobo ter jo pretvori v sladkobo in nežnost

»Laugh Track«  je že tretje letošnje sodelovanje skupine The National s Phoebe Bridgers. »Njen vokal doda nežno ostrino naši pesmi,« razloži Berninger. “Iz ostrine odvzema nekakšno sarkastično grenkobo ter jo pretvori v mehko sladkobo in nežnost.”

Album, ki vsebuje 12 pesmi, »Laugh Track«, vsebuje gostovanja s Phoebe Bridgers in Rosanne Cash ter tudi uspešnico »Weird Goodbyes«, sodelovanje s skupino Bon IverMaterial s plošče je nastajal istočasno kot letošnjega maja izdan album „First Two Pages of Frankenstein“, ki je prav tako izšel pri založbi 4AD.

The National so se po uspešni evropski turneji vrnili v ZDA. Na turneji jih je največ oboževalcev, natančneje bliu 20. 0000, pričakalo v Londonu, časnik The Guardian pa jim je dal naziv »skupina, ki definira ero na vrhuncu svojih moči.«
Med bivanjem v Veliki Britaniji so gostovali v televizijskem šovu „Later with Jools Holland“, kjer so v živo zaigrali dve pesmi z novega albuma – ‘Space Invader’ in pa  ‘Deep End’.

 

 

„Laugh Track“ je zagotovo njihov najbolj svoboden album v zadnjih nekaj letih, nastajal je z vzajemnim trudom in angažmajem vseh članov v bendu. Če je  „FTPOF“ predstavljal ponovno vzajemno zaupanje med člani benda po več kot dvajsetih letih ustvarjalnega dela. Album je živahen, raziskovalnega duha. Večino materiala so The National izbrusili  na nastopih v živo tekom letošnje turneje ter med improviziranimi vajami v studiu Flora Recording & Playback producenta Tuckera Martinea v Portlandu.

Nedano so objavili tudi koncertne datume za poletje 2024 – med drugim, bodo 24. junija nastopili v Zagrebu, natančneje na 16. ediciji Inmusic festivala.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si