Pišemo ti, ker imamo zate dobro novico in čudovito nalogo: ta trenutek oddaj podpis za čist zrak v Anhovem!

Kako?

Preprosto: prek e-Uprave z kvalificiranim digitalnim potrdilom ali smsPASS s klikom na to povezavo: https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=7126.

Tvoj podpis bo ljudem v Anhovem pokazal, da nam ni vseeno, da živijo v onesnaženem okolju, ki je škodljivo za njihovo zdravje.
Pokazal bo, da se vsi strinjamo, da je nesprejemljivo, da ima v Anhovem že desetletja kapital prednost pred ljudmi.
Pokazal bo, da se vsi strinjamo, da nihče ne sme živeti v okolju, kjer diha zrak, ki je onesnažen zaradi izpustov tovarne, ki kuri smeti.

Naloga, ki je pred nami je jasna: zbrati moramo 5.000 overjenih podpisov, jih prešteti in prinesti v Državni zbor. O zakonu pa bodo nato morali glasovati poslanci in poslanke.

Želimo si, da bi jih izbrali hitro.

Če digitalne podpisa nimate, lahko podpis oddate tudi v živo, na katerikoli upravni enoti v Sloveniji brez predhodnega naročanja. Natančna navodila, kako pravilno oddati podpis in nam ga dostaviti, najdete na naši spletni strani: Naj Anhovo zadiha!.

Prosim vas tudi, da to sporočilo prepošljete vsaj petim prijateljem. Potrebujemo prav vsak glas, prav vsak podpis, prav vsako majhno dejanje solidarnosti..

Naj nam ponovno uspe dokazati, da smo skupnost, ki zaščiti drug drugega.

Vaš,
Inštitut 8. marec

p.s.: Če ste v Ljubljani, nas lahko danes z ekipo programskega odbora Inštituta 8.marec najdete ob 10:00 pred UE Ljubljana na Linhartovi 13 kjer bomo oddali svoje podpise. Pridite oddat podpis in zraven še malo poklepetat!