Mladi koroški festival Radljevanje, radeljsko kulturno popotovanje, je z razprodanim februarskim koncertom Vlada Kreslina, Malih bogov in Beltinške bande smelo vstopil v svojo drugo sezono. V Radljah ob Dravi, najlepšem manjšem slovenskem mestu, ki slovijo po številnih naravnih, kulturnih in turističnih znamenitostih, se tako se še naprej obetajo navdušujoči dogodki priznanih ustvarjalcev.

7. junija bodo v parku pri dvorcu Radlje občinstvo nasmejali stand up komiki Perica Jerković, David Gorinšek in Alen Mastnak, kmalu pa bodo znane tudi glasbene zvezde, ki bodo Radljevalce navdušile v jesensko-zimskem delu festivala.
Tam bo vse in vsi bomo tam. Pridite tudi vi.

Pa naj Drava mirno teče …

Perica Jerković je eden najizkušenejših stand-up komikov pri nas, lani je obeležil 20. obletnico delovanja. Od leta 2003 je izvedel več kot 2000 nastopov v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni Gori, pa tudi v Grčiji in Angliji. Gostoval je na vseh večjih festivalih stand-up komedije v tem delu Evrope. Največjo prepoznavnost je pri nas dosegel s celovečerno stand-up komedijo Rojen v Jugi, svoj drugi solo šov je poimenoval Homo Selfiens: Zgodovina selfi butla. Na televizijo je uvrstil tudi krajši comedy special s starševsko tematiko, Stendap predstavlja: Perica Jerković. Nastopil je na roastih Vida Valiča in Lada Bizovičarja, kmalu pa se je na žaru znašel tudi sam. Z Urošem Kuzmanom je soustvaril predstavo Profesor Kuzman mlajši, z Gašperjem Bergantom in Boštjanom Gorencem – Pižamo je smeh izvabljal v šovu Brade, z Robertom Petanom v šovu Zbogom korona, mi gremo na dopust, z Alešem Novakom pa v komediji Slovenec in pol.

David Gorinšek prihaja iz Slovenskih Konjic. Je novinar, glas Radia City in vedno bolj uveljavljen standup komik z zdaj že šestletnim stažem solo zabavljača. Je tudi organizator stand-up večerov v Mariboru. V komičnih krogih je njegova zgodba o bližnjem srečanju s policijsko marico zdaj že postala kultna.

Alen Mastnak navdušuje z oponašanji in šalami na račun svojega domačega okolja. Želel je postati dramski igralec, a ga je življenje pahnilo iz gledališkega odra na oder stand up komedije. Po izjavah njegove matere je isti Jurij Zrnec, njegov približek temu pa je, da statira v seriji Ja, Chef.

 

Vstopnice: https://www.mojekarte.si/si/radljevanje-stand-up-comedy-show/vstopnice-1182518.html

http://www.sktmradlje.si/mkc