Smo v zadnjem tednu kampanje. Samo še 5 dni nas loči od referendumske nedelje, ko bomo lahko še zadnjič glasovali ZA javno RTV. Danes je potekal prvi dan predčasnega glasovanja. V krajih, mestih in vaseh so v bližini predčasnih volišč celoten dan dežurali prostovoljci. Svoj glas ste lahko oddali z novinarji javne RTV in Srebrno nitjo v Ljubljani, Marcelom Štefančičem na Vrhniki, ter mnogimi drugimi, delili smo nalepke in izražali solidarnost.
Žal pa na koncu dneva nimamo dobrega občutka. Prostovoljci in prostovoljke nam s terena poročajo, da je bilo danes na voliščih zelo malo ljudi. Bojimo se, da bomo tokrat referendum izgubili. Veliko ljudi niti ne ve, da bo v nedeljo potekal referendum.
Potrebujemo vsakega izmed nas. Skupnost, ki smo jo zgradili skupaj, ko smo skupaj uzakonili, da samo ja pomeni ja, ko smo na referendumu zaščitili čisto pitno vodo, ustvarili gibanje Gremo volit.

Vprašajmo se kaj lahko naredim anredi vsak od nas?

Na volišča se odpravite predčasno.
Svojim sosedom napišite razglednico in jih opomnite, da to nedeljo, 27.novembra, glasujemo ZA javno RTV.

Napišimo SMS sporočilo 5 prijateljem naj gredo na referendum.

Čas je, da omejimo vpliv politike na vsebine našega javnega radia in televizije ter skupaj podpremo neodvisno novinarstvo.
Predčasno glasovanje poteka še jutri, v sredo, 23. novembra, in v četrtek, 24. novembra, med 7.00 in 19.00 uro na vseh predčasnih voliščih po celi Sloveniji.
Pomembno je vedeti, da so predčasna volišča včasih drugje kot volišča, ki ste jih sicer vajeni ob nedeljah. Na spodnji povezavi najdete lokacije volišč:https://www.8marec.si/kako-lahko-glasujem-na-referendumu-za-rtv/
s klikom na “Predčasno glasovanje”.
Večina programskega odbora Inštituta 8. marec je danes že oddala glas na predčasnih volitvah. Naših glasov je zgolj 15. Potrebujemo jih veliko več. Potrebujemo jih 396 tisoč. Potrebujemo vaš glas.
Pridite in nam pomagajte zaščititi javen in neodvisen medij.
Zaščitimo drug drugega.
Vaš, Inštitut 8. marec