Simon Vadnjal je sinoči v klubu Nebo predstavil album prvenec »Dan za sanje«, na koncertu, ki je bil osrednji dogodek večera, pa je Simon z neverjetno odrsko energijo navdušil vse prisotne novinarje, glasbene kolege in sodelavce, ki so mu prišli izkazat podporo.

In imeli so kaj videti in slišati – album, ki je izšel v obiki frizbija (ja, prav ste prebrali!), je vsekakor zelo edinstven in inovativen izdelek. Na črnem frizbiju, ki spominja na gramofonsko ploščo, je vtisnjena QR koda, ki vodi do glasbenih pretočnih platform, kjer lahko poslušamo Simonov prvenec, tam pa najdemo devet avtorskih pesmi, ki so nastajale v zadnjih letih, med njimi tudi skladba »Nisi sam«, s katero se je Simon kot samostojni izvajalec premierno predstavil na festivalu EMA 2020, pa tudi nov, do zdaj še neobjavljen material.

Sledil je osrednji nastop – Simon Vadnjal s spremljevalno zasedbo: za bobni Urban Krč, na bas kitari Boris Holešek, na kitari pa Jernej Trobentar. Še v živo so predstavili devet skladb, Simon pa je že po nekaj taktih prepričal z odlično odrsko energijo, vokalom in karizmatičnim nastopom. »Sam izid mojega prvega albuma mi seveda zelo veliko pomeni, gre dejansko za uresničitev mojih sanj, saj se z glasbo ukvarjam praktično že vse življenje, v ustvarjanju in igranju ter petju sem nekako našel samega sebe . Nenazadnje je ta izid češnjica na torti večletnega kreativnega procesa v katerem, moram priznati, sem zelo, zelo užival. In to se pozna tudi na končnem izdelku, verjemite <nasmeh>.«

Simon sicer vse od nastopa na festivalu EMA 2020 pri ustvarjanju glasbe sodeluje z avtorjem in producetom Kevinom Koradinom ter z glasbenim producentom Cliffordom Goilom (Nizozemec, ki sodeluje z znanimi nizozemskimi zvezdniki, kot sta Sharon Doorson in Bakermaat).

Naslovna pesem albuma »Dan za sanje« je po Simonovih besedah posvetilo vsem, ki nas s svojimi zgledi uspejo prepričati, da se zmoremo dvigniti nad gladino dvomov, obotavljanja, ziheraštva. »Ne samo naši športniki – tudi številne slovenske podjetniške ter znanstvene ekipe nas navdihujejo s svojimi uspehi in rezultati, s tem pa vedno znova utrdijo vero, da se s skupnimi napori da dosegati tudi na prvi pogled nedosegljive cilje«, pravi avtor besedila, glasbenik Simon Vadnjal o naslovni pesmi albuma »Dan za sanje«.

Simona čaka zelo razgibano poletje, saj je uvrščen med 14 nastopajočih na letošnjem festivalu Melodij morja in sonca. Skladbo »Prizma« so ustvarili skupaj s Kevinom Koradinom in legendarnim Mefom.

Album
‘DAN ZA SANJE’
Simon Vadnjal

1.Pozabila navodila
2.Kam?
3.Lajf na polno
4.Dan za sanje
5.Plus minus
6.Odpri srce
7.Oblak napak
8.Nisi sam
9.Bim Bam Bom

Navedba avtorjev:

Glasba/Aranžma: Kevin Koradin, Clifford Goilo
Besedila: Simon Vadnjal
Z izjemo komada Bim Bam Bom, kjer je avtor besedila in glasbe Simon Vadnjal.
Produkcija: Kevin Koradin, Clifford Goilo
Izdano pri založbi Dallas Records 2023

 

www.dallas.si
shop.dallas.si