Simon Vadnjal ni le tv voditelj in novinar, velik del njegovega ustvarjanja zavzema glasba– je odličen pevec, ki se ob spremljavi kitare odlično znajde na koncertnih odrih, tokrat ga bomo spoznali tudi kot avtorja glasbe in besedila v skladbi, ki jo je poimenoval »Malo manj«. Producent pesmi je Kevin Koradin, skupaj s Cliffordom Goilo sta se podpisala tudi pod aranžma.
Simon v besedilu pesmi obravnava najbolj ranljiv del ljubezenskega odnosa – razhajanje, nekaj več nam je zaupal sam:
„Praktično vsi poznamo občutke, ko se skupna pot para zaključuje, vendar se zaradi navezanosti z bližnjo osebo z realnostjo težko soočiš. Ko v odnosu z ljubljeno osebo pristajaš na malo, pa še malo manj, napoči čas le še za en, zadnji krog dvojine,“ o rdeči niti nove skladbe razmišlja glasbenik Simon Vadnjal.  Ker pa je dvojina simbioza med moškim in ženskim principom, je glasbenik k sodelovanju povabil vsestransko glasbenico Katarino Nateska.

 

 

„Ker je v besedilu pesmi „Malo manj“ prisoten tudi dialog z žensko, sem že pri ustvarjanju razmišljal o pravem ženskem vokalu in v nekem momentu sem zaslišal glas prijateljice, glasbenice, bobnarke in pevke Katarine Nasteska, ki mi je pomagala pri dokončanju skladbe,“ nam je še zaupal Simon, mi pa lahko le dodamo, da sta se glasbenika odlično ujela, skladba pa je kar klicala po tem, da se ji pridruži še videozgodba.

Katarina Nateska je bobnarka in pevka, deluje v skupini By the Books, sodelovala pa je pri različnih glasbenih zasedbah (Frozenchild, Phonomonics, Ksenija Jus, Wicked Crew..), sodelovala pa je tudi v različnih gledaliških predstavah. Njeno vodilo pri ustvarjanju je bilo vedno „sodelovati v družbi enakih“, zato je na Simonovo povabilo takoj in z veseljem pristala, navdušena pa je tudi nad končnim rezultatom.

Režiser Alex Veršnik je dobil idejo, da se zgodba odvija na slovenskem podeželju, na panoramski vožnji s kabrioletom, soigralca pa sta dobila tudi nekaj napotkov od režiserja:
Pri snemanju videospota sem prvič užival med vožnjo kabrioleta – nemške reto klasike – in tokrat je bilo snemanje videospota en sam užitek. Čudovita pokrajina v okolici Šentvida pri Stični, prazne ceste, sonce, veter v laseh. Edina težava, ki sva jo imela s Katarino na snemanju, je bilo navodilo, da med vožnjo ne smeva spregovoriti niti besede, saj zgodba videospota prikazuje mučno vožnjo skreganega para, ki traja in traja (smeh).“

Lansko leto  je sicer Simon izdal prvi samostojni album, Dan za sanje, na Melodijah morja in sonca pa je predstavil skladbo Prizma, ki nas spominja na »nostalgične, zlate čase.«

Glasbenika lahko pogosto ujamemo na koncertnih odrih, v prihajajoči sezoni nam obljublja še več nastopov – že 12. julija se dobimo pod odrom na festivalu Pivo in cvetje, kjer bo Simon s spremljevalnim bandom nastopil na Burin odru.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si