Do zbranih podpisov nam manjka še čisto malo. Ker se veliko overjenih podpisov na poti do nas na žalost izgubi, še vedno nismo zbrali zadostnega števila in končali kampanje. Nekatere podpise se pošlje na napačne naslove, nekateri ostajajo po terenu. Nekatere podpise v roke dobijo ljudje pred upravnimi enotami, ki niso del naše ekipe. Osebe, ki ne želijo, da nam uspe, zato teh podpisov verjetno nikoli ne bomo dobili v roke.

Vseeno verjamemo, da nam bo uspelo, saj smo zelo blizu cilja. Uspe pa nam lahko samo skupaj.

Kako nam lahko pomagaš ti?

Zagotovo poznaš tri prijatelje, cimre, sosede ali družinske člane, ki imajo vzpostavljeno možnost oddaje digitalnega podpisa, in tega še niso storili. Zavrti njihovo telefonsko številko, pošlji jim sporočilo in jim pošlji obe povezavi za oddajo podpisa, ki ju najdete na dnu sporočila. Če je kdo pozabil, zakaj podpisujemo dva obrazca: vlogi sta dve, ker se za uveljavitev pravice do brezplačnega toplega obroka vsem šoloobveznim otrokom spreminjata dva zakona: Zakon o šolski prehrani in Zakon o osnovni šoli.

Pisali smo vam glede elektronske oddaje, ker je to malo manj zapleten postopek kot fizična oddaja. Ker nam elektronske podpise pošiljajo upravne enote, ljudje tudi nimajo toliko dela z dostavo podpisov.

Hvala vsem, ki se skupaj z nami trudite in borite za brezplačno javno šolo. Za šolo brez prikritih stroškov. Za šolski prostor, ki naj bo prostor enakopravnosti in enakih možnosti, ne pa prostor razdvajanja otrok in poglabljanja stigme.

Dostop do obeh vlog je na voljo na povezavah:

Dostop do spletne vloge za spremembo Zakona o šolski prehrani:

https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=6106

Dostop do spletne vloge za spremembo Zakona o osnovni šoli:

https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=6105

Da predlog podprejo, morajo podpisati obe vlogi!

Iskrena hvala za vso tvojo podporo in pomoč. Uspe nam lahko le skupaj. Pokažimo, da zmoremo.

Želimo ti krasen dan,

Ekipa Inštituta 8. marec