‘Pijesak nošen vjetrom’ je četrti singel iz lanskoletnega Gibonnijevega albuma ‘‘U po’ ure’’, za katerega je hkrati izdal tudi novi videospot v režiji Matka Petrića.

 

 

Pesem ‘Pijesak nošen vetrom’ se začne z močnim kitarskim riffom Vlatka Stefanovskega, ki z Gibonnijem sodeluje že od konca devetdesetih let. Pino Paladino na bas kitari in Manu Katche na bobnih sestavljajta svetovno znano ritem sekcijo, ki jo poznamo že iz albuma ‘‘Mirakul’’. Pesem je prava demonstracija moči vrhunske ekipe glasbenikov, krasna rock pesem in ena od prihodnjih koncertnih favoritov.

Poleg sijajnega Marka Ramljaka na violini in impresivnim zvokom masinqua, ki ga je posnel Haddis Alemayehu Haddingo, se na trenutke vrnemo na prostore world musica, ki se hitro prelevi v dinamično ‘pijesmu divlju’, pravo rock himno, za katero ni dvoma, da vam bo že iz prve zlezla pod kožo.

Matko Petrić, režiser videa je povedal: video posnetki za Gibonnija so za mene vedno poseben izziv. Mislim, da je to najino deseto sodelovanje. Ko pomislim na vsa pretekla snemanja, sem zelo vesel, da se vsi videi razlikujejo med seboj. Pri njemu ni polovičnih rešitev in vedno želi izvleči maksimum iz svojih sodelavec. To tudi mene zelo motivira. Tako je tudi ta video pravi primer raznolikih situacij, likov, pokrajin, risanih in video animacij z enim ciljem, da se občuti kemija pesmi, kar je meni kot glasbeniku tudi najbolj važno.

 

 

Novi singel in videospot sta objavljena kmalu po najavi velikega koncerta v Areni Zagreb, ki se bo odvil 8.3.2023. Za vstopnice je velik interes že od samega začetka prodaje, zato priporočamo vsem, da si svoje vstopnice zagotovite pravočasno.

Vstopnice so v prodaji preko sistema ENTRIO: https://www.entrio.hr/event/gibonni-12807

glasba in besedilo | Zlatan Stipišić Gibonni

aranžma| Zlatan Stipišić Gibonni in Nikša Bratoš

 

režiser | Matko Petrić

snemalca | Matko Petrić in Jovica Kozlica

risanje in animacije | Dalibor Popović

video animacija | Matko Petrić

igralke | Dea Marija Računica in Manuela Šut

 STREAM 

 

Dallas Records
Finžgarjeva 8
Ljubljana 1000
Slovenia

www.dallas.si
shop.dallas.si