Tajda Nemec prihaja iz Prekmurja, po poklicu je vzgojiteljica, po srcu pa je vendarle glasbenica – glasba jo dela živo ter jo osrečuje na vsakem koraku. Nastopi in ustvarjanje jo nadvse bogatijo.

Tajdo glasba navdihuje že od otroštva. V glasbene vode je zaplula že v zgodnjih letih, ko je nastopala v pevskih zborih, dijaških bendih, kasneje tudi v vokalni dekliški skupini. Z leti je sodelovala v različnih glasbenih skupinah, ki igrajo pop in rock zvrsti, tuja pa ji ni niti narodno-zabavna glasba. Vokalno se še vedno izpopolnjuje v okviru Akademije za glas.

»Moja prva pesem »Skupaj smo svet« pripoveduje o tem, da se vsakdo znajde kdaj v temi, dvomih in težkih trenutkih. Pri tem je pomembno, koga imamo pri sebi. Da nam to ni samoumevno in da si večkrat med seboj povemo, kako zelo smo hvaležni en za drugega. Ljudje moramo držati skupaj, se med seboj bodriti, si pomagati in strmeti k svetli prihodnosti.« 

K snemanju videospota, ki ga je režiral, snemal ter montiral Jaka Kniplič iz Prizmatory je Tajda povabila  prijateljice iz otroštva in sestro, ki ji stojijo ob strani že celo življenje.

 

 

Besedilo pesmi je napisala Tajda. Glasbo, aranžma in produkcijo je ustvaril njen glasbeni prijatelj Sandi Horvat Sunny.

Tajda nam prinaša sporočilo, da moramo ljudje kljub različnim tegobam vedno držati skupaj, se povezovati in strmeti k svetli prihodnosti. »Vsak izmed nas sestavlja mozaik sreče, za katero moramo delovati skupno in predvsem pozitivno. Nenazadnje, živeti je lepo. Samo ustvariti si je treba tako« še dodaja glasbenica Tajda.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si