Vsestranska umetnica in glasbenica nam predstavlja novo udarno skladbo s pripadajočim videospotom

 

Mag je himna samozaupanja, ovita v čarovnijo, ki prihaja ob natančno pravem trenutku – na začetku novega poglavja, novega leta. Gre za udarno r’n’b poslastico, ki vzpodbuja prepričanje, da smo sami Magi svoje usode. Predvsem pa je pesem, ki bi si jo vsak želel na playlisti za 2024 – opolnomočen, v objemu čarovnije in na pravi strani sreče, s svetlo prižgano zvezdo severnico in vedno novim asom v rokavu,“ nam je zaupala Parvani. Kdor spremlja karizmatično pevko, je zagotovo opazil, da jo privlačijo magične, malce eterične in skrivnostne teme, in tudi tokrat jo je pri ustvarjanju poganjal ščepec čarovnije.

Glasbo in aranžma za skladbo Mag je Parvani napisala skupaj s Kevinom Koradinom, priznanim primorskim glasbenikom in producentom, besedilo pa je njeno. Videospot je tudi tokrat prava vizualno – umetniška poslastica.

 

 

Pred dobrim letom dni je Parvani Violet,  vsestranska glasbenica, inštrumentalistka ter izvirna umetnica, izdala pesem Do raja, le nekaj mesecev zatem pa nam je postregla še s skladbo Vroče srce, obe pesmi sta našli svoj dom na radijskih postajah.  Ob koncu poletja se je še z eno avtorsko pesmijo, ki jo je pomenovala Plamen, predstavila na festivalu slovenska Popevka 2023 ter mnoge navdušila z odrskim nastopom.  Ob začetku novega leta, ki je polno pričakovanj in načrtov, zakrito pa je tudi s tančico skrivnosti, pa nam kreativna glasbenica predstavlja novo pesem, Mag.

 

Spoznajte MAGa

Parvani je svoj videospot zopet posnela v lastnem scenariju, režiji, montaži in stylingu. Sodelovala je tudi s plesalkama Lejo Messec in Lariso Tanšek, ki je sorežirala spot. Na tehnikalijah je sodelovala že z dobro ustrojeno ekipo – snemal je Amadej Hercog, za osvetljavo in fotografijo pa je poskrbel Filip Brinjovec. Video je bil posnet na gradu Šalek in v celjskem Plesnem forumu.

Poln je stare slavske simbolike v kombinaciji z astrologijo, esotericizmom, magijo, in prvič v spotih Parvani Violet – s plesom. ‘Headpiece’ oz. naglavni kostum je ustvarila sama po slavski kulturi in jo premešala z astrologijo, s katero se sama strastno ukvarja. Svoje plesalke je povabila tudi na ‘seanso’, kot je bila to priljubljena praksa v začetku prejšnjega stoletja, da so se prepričale v dobre energije, ki jih Mag udarno prinaša kot ena prvih pesmi v letu 2024.

„Pesem je navdahnila tarot karta pod enakim imenom – Magician oz. Magus“,  nam je razložila. To je tudi karta, ki jo je Parvani Violet prvič potegnila iz tarot kupa. „Gre za osebo, ki združuje fizični in duhovni svet ter obvladuje vse štiri elemente; z njimi upravlja za najvišje dobro tako sebe kot drugih.”

 

Spoznajte Parvani Violet – umetnico:

Parvani Violet je pevka, avtorica in multiinštrumentalistka, ki jo je širša publika spoznala v šovu Slovenija ima talent leta 2018, kjer je zapela tudi na finalnem odru. Zmagala je na prvi Emi Freš in se uvrstila na Emo 2020, kjer je s spremljevalnim bandom in pesmijo ‘Cupid’ zasedla 3. mesto. Leto kasneje je izdala pesem ‘Ko te vidim’, ki jo je v celoti napisala sama in zanjo posnela 4 različne inštrumente ter svoj prvi videospot. Pričela je svoje sodelovanje s producentom Kevinom Koradinom in izdala svoj r’n’b prvenec ‘Do raja’, obrnila kovanec na soul stran r’n’b-ja z ‘Vroče Srce’, jeseni pa se je s pesmijo ‘Plamen’, za katero je napisala tako glasbo kot besedilo, predstavila tudi na Popevki 2023. Zdaj pa je soj luči ugledala njena najbolj drzna stvaritev do zdaj – ‘MAG’. Če bi Senidah povabila na seanso Ariano Grande, bi dobili tok, po katerem trenutno pluje Parvani Violet, in ta tok je drzen ter melodičen r’n’b, ki Parvani Violet neizmerno leži; predvsem pa se ne ustavlja.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si