Naša Nika je v današnji Siolovi kolumni pisala o svoji prijateljici Sarah. Sarah je francoska aktivistka, ki je s svojo skupnostjo pripravila peticijo pod geslom “Naše telo, naša svoboda”. Njihova zahteva je bila, da tudi v Franciji vpišejo pravico do svobodnega odločanja o rojstvu otrok v ustavo. Peticijo je podpisalo več kot 180 tisoč ljudi in sprožila gibanje, katerega glasu politiki niso mogli ignorirati. Francoski senat je prejšnji teden glasoval v prid zapisu pravice do splava o ustavo, dokončno odločitev pa bo v ponedeljek sprejel parlament.

V ekipi inštituta se v zadnjih tednih dosti pogovarjamo o reproduktivnih pravicah. O naši pravici do umetne prekinitve nosečnosti. Veseli smo, da imamo v Sloveniji to pravico zapisano v ustavi. Zato smo tudi zagnali našo največjo kampanjo do zdaj. Z mnogimi aktivistkami iz celotne Evrope smo se povezali v močno skupnost, ki se zavzema za pravico varnega in dostopnega splava v vsej Evropski uniji.

Del naše kampanje bo tudi Sarah. Takoj po ponedeljekovem glasovanju v francoskem parlamentu bo odpotovala v Slovenijo, kjer se nam bo pridružila tudi na sredinem druženju!

Zato vas z velikim veseljem vabimo, da pridete na druženje, spoznate Sarah in se podružite z aktivistkami iz cele Evrope.

Druženje bo v torek, 5.3.2024 ob 18h v lokalu Brejk (Dunajska c. 22, Ljubljana). 🙂

Za potrditev udeležbe, prosim izpolnite obrazec na povezavi: https://forms.gle/R2wcFpZkwFLqtpGQ9

Komaj čakamo, da se zopet srečamo! Lep vikend ter veliko sonca. <3

ekipa Inštituta 8. marec