V neizmerno veselje nam je, da vam končno lahko povemo, kaj smo pripravljali več mesecev. Delali smo dneve in noči, da vam danes lahko predstavimo gibanje “Moj glas, moja odločitev” (My Voice, My ChoiceEvropska unija naj nemudoma zagotovi dostop do varnega in brezplačnega splava milijonom Evropejk)

Povezali smo evropska gibanja, ki si prizadevajo za dostojno življenje, da bi na ravni Evropske unije naslovili dejstvo, da več kot 20 milijonov žensk v Evropi nima možnosti dostopa do varnega splava, da ženske v Evropi še vedno umirajo in trpijo zaradi nedostopnosti pravice, ki jo v Sloveniji ščitimo z ustavo.

Odločili smo se, da skupaj preprečimo, da bi Evropa postala Amerika, in da zagotovimo dostopnost do reproduktivnih pravic za vse v Evropi. Gibanje povezuje Francijo, Poljsko, Irsko, Finsko, Avstrijo in Španijo, vodimo pa ga iz naše male, a navdihujoče Slovenije. Vzpostavljamo tudi skupine v Nemčiji, Italiji, Hrvaškem in drugih državah EU.

Zahtevamo konkretne spremembe. Na Evropsko komisijo smo oddali prijavo za zbiranje podpisov za Evropsko državljansko pobudo, ki od Evropske unije zahteva, da vzpostavi finančni mehanizem, ki bi državam članicam pomagal zagotavljati varen in dostopen splav vsem v Evropi. Čakamo na odločitev Evropske komisije o registraciji naše pobude, da lahko začnemo z zbiranjem 1 milijona podpisov evropejk in evropejcev.

V Sloveniji ima peticija gibanja My Voice, My Choice “Konec nadzora nad našimi telesi: Za varen in dostopen splav v Evropi” več kot 8.000 podpisov podpornic in podpornikov.

Potrebujemo tudi tebe.

Postani del našega gibanja, sooblikuj našo prvo Evropsko zgodbo in zahtevaj, da Evropska unija ukrepa na področju dostopnosti do splava za vse, ne glede na to, kdo so in od kod prihajajo.

Pridruži se nam na povezavi: https://sign.myvoice-mychoice.org/forms/konec-nadzoru-nad-nasimi-telesi-za-varen-in-dostopen-splav-po-vsej-evropi/

Gre za našo temeljno pravico, da svobodno odločamo o naših življenjih.

Zaščitimo drug drugega.