Romy & I. Jordan & Pretty Girl – Strong Remixes
(Young)

S hitom ‘Strong’ si je pevka Romy (sicer članica tria The xx) v lanskem letu priborila mesto med najbolj priljubljenimi izvajalci na klubskih plesiščih. Single je že tretja izdaja, ki jo zaznamuje uspešno sodelovanje z britanskim prducentom Fred again.., s katerim sta predhodno izdala skladbo ‘Lights Out‘ (ob pomoči DJ-ke HAAi), pomagal pa ji je tudi pri produkciji debitantskega singla ‘Lifetime’.

‘Strong’ ostaja močno zasidran kot priljubljen plesni single na številnih playlistah in v DJ setih, še bolj pa plesnost skladbe poudarjata dva nova remixa, ki sta ju pripravila dva izmed najperspektivnejših imen svetovne elektronske scene: Pretty Girl iz Melbourna in I. JORDAN iz Velike Britanije. Remix še vedno ohranja “emotivno plesnost,” kot je single opisala Romy, in mu dodaja nove evforične momente.

Romy na socialnih medijih

Web Site / Facebook Instagram YouTube Spotify / TikTok

 

Lankum – Go Dig My Grave
(Rough Trade)

 

Irski kvartet poznan po svoji ambientalni folk glasbi s singlom Go Dig My Grave napoveduje novi album „False Lankum“, ki bo izšel 24. marca pri založbi Rough Trade.

Pesem Go Dig My Grave je odkrila pevka skupine Radie Peat, ko se je navdušila nad izvedbo Jean Ritchie, ki jo je posnela leta 1963 na albumu „Jean Ritchie and Doc Watson at Folk City“. Besedilo pesmi izvira iz 17. stoletja, skupina pa se je pri interpretaciji osredotočala na vseobsegajoče čustvo žalosti, ki je fizična reakcija na nekaj, kar sta telo in duša nesposobna doumeti. Drugi del pesmi je navdahnjen z irsko tradicijo keeninga (irsko Caointeoireacht), tj. tradicionalni način objokovanja pokojnikov, za katerega nekateri verjamejo, da odpira komunikacijske kanale z mrtvimi. V 17. stoletju je bila deležna ostrih obsodb irske katoliške Cerkve.

Album „False Lankum“ je naslednik albuma „The Livelong Day“ (2019), ki je skupini prinesel ne samo komercialni uspeh, temveč tudi pozitivne kritike in nagrado RTE Choice Music Prize za najboljši album leta in 8. mesto na seznamu najboljših albumov leta 2019 po izboru ameriškega nacionalnega radia NPR.

LANKUM NA SOCIALNIH OMREŽJIH
Website | Facebook | Instagram | Twitter | YouTube | Spotify

 

Lucinda Chua – Echo
(4AD)

Lucinda Chua je Londnčanka malajsko-kitajskih korenin, ki smo jo prvič lahko opazili leta 2019 z objavo EP-ja “Antidotes 1“, s katerim se je svetu predstavila s svojo mešanico downtempa, trip hopa, osebno izpovednih besedil in mehkega vokala. K založbi 4AD je pristopila z drugim EP-jem “Antidotes 2.”

Z najnovejšim singlom ‘Echo’ napoveduje prevenec “YIAN”, ki ga lahko pričakujemo 24. marca pri založbi 4AD. Single opisuje pot antijunaka, ki hodi na meji med spoštovanjem preteklosti in svobodo ustvarjanja nove prihodnosti, kar odseva tudi Lucindin preplet umetniških vplivov. S svojim izredno intimnim in nezemeljskim glasom nam prinaša pesem, ki jo je napisala in producirala sama, čutnost pa se odseva v zvoku klavirskih harmonij.

Lucinda Chua na socialnih omrežjih

YouTube | Instagram | Facebook | Website

 

 

www.dallas.si
shop.dallas.si

Telefon: +386 1 200 76 60