Vroče poletje se je tudi uradno pričelo – v nedeljo so se odvile poletne Melodije morja in sonca, v tekmovalnem delu se predstavilo 14 izvajalcev, med njimi Folk idoli s skladbo Lejla – avtor glasbe je Denis Horvat, avtorja besedila sta Tadej Prosenc in Denis Horvat.

Folk idoli ustvarjajo že polnih 16 let, zase pravijo, da so veliki uživači, ki znajo uživati v življenju ter v glasbi, so nekakšni »gospodje rock n’ rolla«. Zasedbo sestavljajo člani Tadej Prosenc, Rok Podakar, Simon Jurečič in Sašo Marn, v zadnjih letih pa tesno sodelujejo s producentom Denisom Horvatom, z njim so tudi nedavno objavili samostojni album album Moje srce. Gospodje iz Zasavja na Melodijah morja in sonca niso nastopili prvič – to se je zgodilo leta 2014, ko so se v sodelovanju z Borom Zuljanom prvič predstavili na festivalu in osvojili zlato plaketo za aranžma.

Z nastopom na velikem odru Avditorija so zadovoljni, prepričani, da bo skladba našla pot do poslušalcev. Za portal Evrovizija.com so izjavili:
»O čem govori skladba Lejla? To je zgodba o malo starejši, a privlačni ženski, ki za svoja leta svoje življenjske potrebe gasi z najbrž premladimi, na robu vseh zornih kotov nedolžnimi fanti.«

 

www.dallas.si
shop.dallas.si