Po povratku iz Varšave in Tel Aviva, kjer so uspešno zaokrožili prvi del turneje po Evropi, so včeraj točno opoldne predstavili električni zlati traktor, z njim se bodo po cesti ter s pomočjo teleportacije odpeljali v Liverpool.

V četrtek, 25. maja bodo pripotovali tudi v Kino Šiška. 

 

»Z zlatim traktorjem nameravamo odpotovati v Liverpool na Eurosong. Potovali bomo po cesti in tudi s pomočjo teleportacije. Dobili pa smo tudi informacijo, da nekateri že štopajo ob poti, tako da res upamo, da jih bomo ujeli, da se lahko vsi skupaj vkrcamo«, so nam še sporočili člani skupine Let 3, ki bodo kmalu po nastopu na Evroviziji, v četrtek, 25. maja,  pripotovali še v Ljubljano, natančneje v Kino Šiška.

 

Električni traktor je del njihove ekološke ter humanistične agende, s tem svetu sporočajo, da je potrebno tehnologijo usmeriti v pravo smer.
»Traktor je simbol transhumanizma, ohranjanja in kultiviranja narave, je zadnji tehnološki hit. Danes je človek najbližje tej ideji, da bi s pomočjo tehnologije in zdravega razuma izkoreninili lakoto in revščino na svetu, predvsem pa neumnost ter vse kar teži človeka in celotno človeško raso. Idejo in tehnologijo je potrebno usmeriti v pravo smer, da se je ne izkorišča več za namene vojskovanja ali uničevanja človeka.«

 

Izumitelj in konstruktor unikatnih avtomobilov, ki je izdelal prvi zlati traktor, Zoran Drnjević iz naselja Kastav, je za izdelavo potreboval dvajset dni.
»Delal sem tudi ponoči, bilo je zahtevno. Dizajn avtomobila me je najbolj zaposlil, na voljo je bilo premalo časa, želja pa je bilo veliko. Ampak evo, uspelo mi je dokončati traktor in zadovoljni smo prav vsi.«- izumitelj prvega zlatega traktorja Zoran Drnjević.

 

Ta vikend Rečani potujejo v Madrid, tam se bodo udeležili uradne španske evrovizijske zabave, kjer bo nastopilo kar 28 evrovizijskih kandidatov, teden dni kasneje pa bodo pakirali kovčke za London, kjer bodo končali promocijsko turnejo pred zaključnim tekmovanjem za pesem Evrovizije v Liverpoolu.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si