Pozdravljeni,

za nami je čudovit, vztrajen in borben teden.

Bili smo na terenu po vsej Sloveniji, zbirali podpise za predlog sprememb Zakona o varstvu okolja in imeli priložnost, da smo se ponovno srečali z mnogimi med vami, se družili in skupaj preživeli obilico prijetnih in ganljivih trenutkov.

Z vami želimo deliti nekaj izmed njih. ❤

Marija, ki nam lepša dežurstva na stojnici

 

 

Na Ljubljanski stojnici, pred Upravno enoto Linhartova, je naše prostovoljce presenetila gospa Marija. Gospa Marija kar naprej na stojnico za zbiranje podpisov v Ljubljani prinaša doma spečene dobrote, ki jih seveda tudi kmalu zmanjka. Marija ure dežurstev naredi lahkotnejše in jim vsakič znova polepšala dan.

Hvala Mariji, da nas ima v mislih in nas zalaga s sladkostmi.  

Štefanove križanke

 

 

Marja in Tanja sta se v sredo odpravili v Mursko Soboto in zbirali podpise. Ko sta stali pred Upravno enoto sta spoznali Štefana Hajdinjaka, ki za vsako našo kampanjo pripravi križanko. Enako je naredil tudi za kampanjo Naj Anhovo zadiha. Iz Goričkega je prišel s svojo hčerko, s seboj pa je prinesel tudi kup križank, ki so jih potem skupaj delili mimoidočim. Križanka je bila danes objavljena tudi na naših socialnih omrežij.

 

V Mariboru nas je v sredo pred upravno enoto obiskal Leopold I, znan glasbenik, ali kot so ga oklicali drugi: “samosvoj trubadur iz Gornje Radgone, ki poskuša v besedilih na preprost način obdelati kompleksne družbene teme”. Prišel je v naši majici “Včasih tudi nagajam”, odšel pa z našo novo majico “Naj Anhovo zadiha!”.

 

Obisk enega izmed najlepših koncev Slovenije

Z ekipo Inštituta smo se v četrtek odpravili v Kanal ob Soči, kjer smo imeli tiskovno konferenco. Spoznali smo prebivalce in prebivalke doline, ki so nam povedali, da imajo po dolgem času spet upanje, da se bodo stvari spremenile na bolje.

 

Ko smo se vozili nazaj iz Soške doline, smo vsi govorili, kako neverjetno lepa je, kako je to eden najlepših krajev v Sloveniji. Potem pa je Zlatko rekel: “Kar strašljivo, kako nevidno je onesnaženje. Živiš v tako lepem kraju, v središču narave in sploh ne čutiš, da te nekaj v tem okolju počasi zastruplja.”

 

Na polovici do cilja, potrebujemo še 2500 podpisov

Ta teden smo dosegli polovico od potrebnih 5000 podpisov podpor, ki jih potrebujemo, da bo naš predlog obravnavan v Državnem zboru. ❤❤❤❤❤❤

V vsaki kampanji so težki trenutki, trenutki, ko se nam zdi, da ne bomo zmogli, da ne bomo zbrali dovolj podpisov, da nas je premalo, potem pa nas ljudje in lepi dogodki opomnijo, da skupaj zmoremo marsikaj. In da lahko, če vsakič znova zaščitimo drug drugega, polepšamo našo sedanjost in prihodnost.

Pridruži se nam in z majhnim dejanjem polepšaj prihodnost prebivalcev Soške doline tudi ti.

Podpis lahko oddaš na 2 načina:

1. Spletno z nekaj kliki na tej povezavi: https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=7126

2. Na katerikoli upravni enoti brez naročanja.

Vaš,
Inštitut 8. marec