Celjski sejem kot izjemna začetna točka Kolesarske dirke Po Sloveniji

 

Kolesarska dirka Po Sloveniji je več kot mednarodni športni dogodek, je ena izmed največjih športnih prireditev v Sloveniji in eden osrednjih pogonov slovenskega kolesarstva. In letos, ko dirka šteje 30 let, je njena začetna točka v sredo 14. junija ob 11.00 na Celjskem sejmu, kar si v družbi Celjski sejem štejemo v izredno čast.

A ni naključje, da bomo skupaj z Mestno občino Celje gostili to edinstveno kolesarsko dirko prav pri nas – Celjski sejem je priznano središče poslovnih in sejemskih dogodkov in kot takšno imamo vso potrebno infrastrukturo ter površine, ki lahko sprejmejo vse tekmovalce in podporno osebje ter organizatorje in vse ključne elemente te dirke. Lokacija Celjskega sejma izstopa zaradi svoje impresivne infrastrukture, ki vključuje številne kongresne dvorane, razstavne prostore in obsežne sejemske površine. Vse to nam omogoča, da so na Celjskem sejmu večkrat organizirani veliki dogodki tako v okviru naših sejemskih dvoran kot Kongresnega centra Celje z vsemi kongresnimi dvoranami ter prostorno avlo in zunanjim atrijem, saj sejmišče zagotavlja prostor, logistično podporo in udobje tako tekmovalcem kot tudi obiskovalcem. Celjski sejem je znan po svoji organizacijski izkušnji in strokovnosti ter ima potrebne zmogljivosti za uspešno izvedbo tako velikih dogodkov kot tudi poslovnih srečanj, kjer je 2000 parkirnih mest odlična dodatna podpora dogodkom.

 

Dirka se bo pričela jutri ob 11.00. uri v atriju razstavišča Celjskega sejma. Ne samo, da bo dirka prinesla vznemirjenje in adrenalinsko vzdušje, temveč bo tudi poudarila pomen Celjskega sejma kot pomembnega gospodarskega in kulturnega središča v regiji. Sporočilo, ki ga Celjski sejem nosi, se odraža tudi na kolesarski dirki Po Sloveniji, saj je bilo naše razstavišče od nekdaj sinonim za inovacije, poslovne priložnosti, izmenjavo znanj in povezovanja med podjetji. Z organizacijo mnogih mednarodnih sejmov, ki privabljajo številne obiskovalce iz vsega sveta, smo si pridobili mednarodni ugled, ki ga upravičeno nosi tudi najbolj znana kolesarska dirka pri nas.

Celjski sejem bo tudi letos na sejmu MOS, največjem poslovno-sejemskem dogodku v Sloveniji, ki se bo zvrstil med 13. in 17. septembrom, namenil velik poudarek trajnostni mobilnosti, med drugim bomo pripravili poligon za e-skiroje, velik del sejemske ponudbe bo namenjen zeleni mobilnosti.

Tudi sicer na Celjskem sejmu dajemo velik poudarek trajnosti in samooskrbi, saj so že skoraj vse naše strehe opremljene s sončnimi elektrarnami, ravno v tem času dograjujemo še zadnje površine. Hkrati bomo postavili štiri nova polnilna mesta za električne avtomobile, novo kolesarnico za e-kolesa, pripravljamo pa se na velik mednarodni dogodek, poslovno-sejemski kongres energetike, ki bo maja 2024. Prva napoved in prikaz dogodka bo že na septembrskem MOS-u.

Kolesarska dirka, ki se bo začela na Celjskem sejmu, je tako tudi nova priložnost za združevanje športa, gospodarstva, poslovnih dogodkov in kulture. Dirka danes predstavlja vrhunski športno – turistični projekt, ki na slovenske ceste pripelje najboljše kolesarje sveta, in ki si ga v neposrednem prenosu na Eurosportu ter Televiziji Slovenija ogleda večmilijonsko občinstvo. Dogodek se bo torej pričel jutri 14. junija ob 11.00 na Celjskem sejmu in se bo končal 18. junija v Novem mestu.

Na našo lokacijo pa ste vabljeni že danes od 16.00. ure naprej, kjer se bo v atriju Celjskega sejma zvrstil Kolesarski dan, na katerem se bodo predstavili ponudniki koles, kolesarske opreme, oblačil in potovanj, na voljo so kolesarski poligon in druge športne animacije. V tem času se bo odvila tudi uradna novinarska konferenca Kolesarske dirke Po Sloveniji, kjer bodo spregovorili nekateri najboljši kolesarji, ki se bodo na slovenski 4-dnevni pentlji pomerili za naziv najboljšega. Ogled novinarske konference bo omogočen vsem ljubiteljem kolesarstva, saj bo potekala na prostem. Vabljeni, da v živo spremljate enega izmed največjih športnih dogodkov pri nas – neposredno na Celjskem sejmišču.

 

Z odličnimi športno-sejemskimi pozdravi, ekipa Celjskega sejma.