Zelo smo veseli, da lahko danes z vami delimo pomembne novice glede naše vseevropske kampanje My Voice, My Choice.

Sporočili smo vam že, da je Evropska komisija našo evropsko državljansko pobudo, s katero želimo vsem po EU zagotoviti varen in dostopen splav, ocenila kot ustrezno.

Zdaj čakamo le še uradno registracijo, saj po tem zelo kmalu lahko začnemo skupaj zbirati podpise. Točen datum začetka zbiranja podpisov sicer še ni znan, a pričakujemo, da bomo z zbiranjem podpisov lahko pričeli že proti koncu tega meseca.

Takoj po tem, ko bo Evropska komisija našo evropsko državljansko pobudo registrirala, vam bomo sporoči točen datum začetka zbiranja podpisov!

Zbrati moramo 1 milijon podpisov. Zbirali jih bomo v vseh državah EU s pomočjo naših partnerskih organizacij po Evropi, skupaj z vami pa jih bomo prav kmalu začeli zbirati tudi v Sloveniji!

To pomeni, da so priprave v polnem teku. In ekipa Inštituta 8. marec vsak dan postaja večja!

Preteklo nedeljo smo se v živo dobili s koordinatorji in koordinatorkami, ki bodo koordinirali delo v posameznih regijah Slovenije. Nekatere izmed njih že zelo dobro poznate, nekateri pa so se nam pridružili na novo in se že veselijo, da spoznajo našo krasno, borbeno skupnost.

Veseli smo, da je v Sloveniji toliko solidarnih ljudi, ki se vsakič znova angažiramo in skupaj gradimo lepšo prihodnost. Spremembe se gradijo z majhnimi dejanji solidarnosti. In kot v vsaki kampanji do sedaj bo v njej mesto za vsakogar.

Zato te prosimo, da se pridružiš ekipi prostovoljcev in prostovoljk na tej povezavi.

Že ta četrtek bomo imeli prvi skupni sestanek, namenjen vsem, ki ste se javili, da bi radi pomagali pri kampanji. Vsakemu od vas smo neizmerno hvaležni.

Cilj, ki smo si ga zadali je velik in pomemben.
Zbrati 1 milijon podpisov, prepričati evropske politike, da ga podprejo in zagotoviti dostop do varnega splava 20 milijonom žensk v Evropi, ki ga trenutno nimajo.

Ta cilj bomo lahko dosegli le skupaj.

V pričakovanju vseh naših skupnih akcij in srečanj na ulicah mest in vasi, vas lepo pozdravljamo.

Vaš,

Inštitut 8. marec