e-bilten  Številka 161, leto 2023, 10. maja

Novi izzivi 2023

Vabimo vas, da se nam tudi letos pridružite na konferenci Novi izzivi, ki bo 1. junija v kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Osrednji tematiki konference bosta digitalizacija storitev na področjih brezgotovinskega plačevanja ter izkušnje in zadovoljstvo uporabnikov. V živo boste lahko sodelovali ob predstavitvah letos posebej bogatega nabora odličnih gostov iz Slovenije in iz tujine. Z veseljem vam razkrivamo, da bodo zelo privlačne tematike segale od področja znanstvenih ozadij človeških odločitev, svetovnih novosti in trendov v plačilnih storitvah, področij uporabe ter varnosti osebnih podatkov in še več – do seveda v poslu tudi v javnem sektorju ključne in pereče teme – upravljanja celostnih izkušenj uporabnikov. Program je letos še posebno obširen.

Preberite več>>

Mobilna zavarovalnica

Bi uporabljali mobilno aplikacijo, s katero bi lahko hitro in preprosto na enem mestu obnovili svoja zavarovanja, prijavili škodo, naročili asistenčno pomoč, pregledali stanje privarčevanih sredstev in imeli na varnem shranjene vse svoje zavarovalne pogodbe? Spoznajte i.triglav, ki omogoča vstop v svet sodobnega poslovanja s Skupino Triglav. Mobilna aplikacija i.triglav je bila prvotno vzpostavljena leta 2017, s čimer so v Zavarovalnici Triglav želeli strankam čim bolj približati svoje storitve, zagotoviti enostavno, pregledno in obenem varno poslovno okolje. Z nadgradnjo, ki so jo izvedli v lanskem letu, in širšim naborom storitev prek pametnih naprav, so poskrbeli, da imajo zavarovanci enako ali še boljšo uporabniško izkušnjo kot s spletno različico digitalne poslovalnice.

Preberite več>>

Kaj prinaša novela ZFPPIPP-H?

Novela ZFPPIPP-H na podlagi odločb Ustavnega sodišča Republike Slovenije in Direktive 2019/1023 o prestrukturiranju in insolventnosti med drugimi uvaja pojem grozeče insolventnosti in postopek sodnega prestrukturiranja zaradi njene odprave ter spreminja obveznosti poslovodstva in uvaja možnost revizije zaradi grozeče insolventnosti.

Preberite več>>

Predlog sprememb Zakona o omejevanju porabe tobačnih in povezanih izdelkov

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o omejevanju porabe tobačnih in povezanih izdelkov nacionalni pravni red usklajuje z evropskim in pri tem definira ogrevane tobačne izdelke, prepoveduje arome v ogrevanih tobačnih izdelkih in elektronskih cigaretah ter prepoveduje kadilnice.

Preberite več>>

Napovednik izobraževanj

 

Video izobraževanja – NOVO

 

Izpostavljene vsebine iz zadnjih št. glasila Uradni list RS

 

Uradni list Republike Slovenije, d. o. o., Dunajska cesta 167, Ljubljana