Pozdravljeni!

👉 Kaj je državljanska nepokorščina?
👉 Kje je »največji zapor na prostem«?
👉 Koga ščiti humanitarno pravo?

To je nekaj vprašanj iz naših kvizov, ki jih najdete na spletnem mestu akademija-amnesty.si, kjer se lahko sami, v svojem tempu in brezplačno, učite o človekovih pravicah. Med drugim lahko naredite tudi spletni tečaj in si pridobite certifikat za svoje znanje o pravici do protesta, glede splošnih informacij o človekovih pravicah, o svobodi izražanja …

Kliknite tukaj za kviz glede apartheida v Izraelu.

 

Kliknite tukaj za kviz glede pravice do protesta.

 

Kliknite tukaj za kviz glede vojne v Ukrajini.

 

Izobražujemo se za življenje

Če načrtujete leto dni, posejte riž;
če načrtujete desetletje, posadite drevesa;
če načrtujete življenje, izobražujte ljudi.
Kitajski pregovor

Se strinjamo! In skoraj vsak dan nam v življenju pride prav tudi znanje o človekovih pravicah: da se lahko postavimo za nas same in za druge.

Zato v slovenski Amnesty tako velik poudarek namenjamo učenju človekovih pravic, z Akademijo Amnesty* pa se pri tem usmerjamo na (mlade) odrasle in na višje- in visokošolske ustanove. 

Toplo vas vabim, da Akademijo spremljate na FB in IG, se prijavite na Aktivistične e-novice in/ali E-novice za predavatelje_ice, si ogledate spletno mesto Akademije Amnesty in naredite kakšnega od tečajev.

 

Upam, da vam naša znanja pridejo prav. Lep pozdrav.

Metka Naglič,
direktorica za kampanje in komunikacije

* Izobraževalni projekt »Akademija Amnesty: izobražujemo mlade za aktivno državljanstvo in človekove pravice« je podprt s sredstvi Programa ACF v Sloveniji 2014–2021.

 

Amnesty International Slovenia

Dunajska cesta 5

Ljubljana 1000

Slovenia