Novi singel je duet Nikoline in Nena Belana, ki je tudi avtor besedila in producent pesmi. Glasbo je ustvaril nadarjeni glasbenik in avtor Josip Radić, ki nam je povedal nekaj besed o samem nastanku pesmi: »Hvala Nikolini in Nenu, da bomo lahko pesem, ki sva jo s Lovorko Sršen z bendom Kensington Lima odpela v angleščini, slišali tudi v hrvaščini. Sem njun velik oboževalec in glasbeni stil, ki ga ustvarjata mi je zelo blizu, zato je moje zadovoljstvo in ponos kot avtorja še toliko večje! Nikolina in Neno, najlepša hvala in ne ustavi se le pri enem duetu.”
“Još jednu noć” je eden od 12 duetov, ki se bodo znašli na novem Nikolininem albumu ‘Karta za dvoje’, ki bo uradno izšel 11.12. Nekaj ​​duetov smo že slišali, kot so ‘Vlak za Santa Fe’, ‘Mjesečev trag’, pesem ‘Volim kako se smeš’ pa je v duetu z Belfast Food prejela nagrado za najboljšo pesem na Zagrebškem festivalu 2020, ostale duete iz albuma pa bomo lahko kmalu slišali.

Za skladbo “Još jednu noć” bo izšel tudi videospot, pod katerega se podpisuje Nela Hrgović-Nella Vision, videospot pa je bil posnet v zagrebški Glasbeni hiši. Nela Hrgović o videospotu: »Ideja spota je poslovilna večerja para, ki je tik pred razhodom. Ob večerji, vinu in svečah bosta zakonca podoživela zadnje žalostne in vesele trenutke. Nikolina izdaja 11.12. videospot za omenjeni singel in album, isti dan pa bo imela koncertno promocijo albuma na Reki in s tem obeležila 30 let svojega glasbenega delovanja.”

“Veliko najinih prijateljev je že leta pričakovalo duet med mano in Nenom, saj sva dolgoletna prijatelja in glasbena kolega, a se nama ni mudilo.Vedela sva, da bo do sodelovanja prišlo in tudi je. Že ko je Neno zaigral Josipino pesem, me je ganila toplina, ki jo pesem izžareva. Neno se je domislil besedila, pesem smo posneli in nato čakali na izid singla. Glede na to, da izdajam album duetov, sem si to pesem zagotovo želela uvrstiti na album. Pravzaprav prav z našim duetom napovedujem izid mojega drugega samostojnega albuma Karta za dvoje.

»Z Nikolino sva že desetletja prijatelja, vmes sem postal tudi njen boter in tako ta priložnost, da izvedeva skupen duet, dobiva še globlji in intenzivnejši pomen, česar se oba zelo veseliva. Najin skupni prijatelj Josip Radić nama je podaril to čudovito melodijo, jaz pa sem se potrudil prevesti in prilagoditi njeno izvirno angleško besedilo za hrvaško petje ter posnel vokale v svojem studiu in naredil glasbeno produkcijo. Naj še dolgo živi ta pesem, izjemno pomirjujoča, sanjska in eterična!” – je povedal Neno.

Koncertna promocija albuma bo v ponedeljek, 11. decembra, v Marmorni dvorani Guvernerjeve palače na Reki s pričetkom ob 19. uri. Na dogodku bomo lahko slišali tudi ostale duete skupaj z gosti, ki se ji bodo pridružili na tem veselem dogodku.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si