Ob njihovem lanskem nastopu na Jazz Lentu smo zapisali, da je treba kar na začetku jasno in glasno povedati, da so P’Jays (ex. Pijmmies) trenutno daleč najbolj zanimiva skupina na slovenskih tleh in pri tem nikakor ni mišljen samo jazz! Sporočilo je doseglo ne le zveste privržence skupine, temveč naslovilo tudi bistveno širše občinstvo, ki je njihov nastop nagradilo s stoječimi ovacijami, kar še zdaleč ni vsakdanje!

Karizmatični basist Jošt Lampret (letošnji vodja Jazz Podija) zmore skupino na tako prepričljivo spontan in iskren način povezati v celovit organizem, da večino drugih slovenskih izvajalcev postavlja pred velik izziv. P’Jays posegajo po izjemno široki glasbeni sliki, še najbolj primerljivi z običajnim odgovorom na vprašanje »Kakšno muziko poslušaš?« ki praviloma glasi: »Mah, vse.« Da, to je glasba, ki bi morala odzvanjati iz vsakega gospodinjstva, biti na vseh lestvicah in prepričati ne ljubitelje jazza, temveč tudi njihove otroke in vnuke, ki jih zanima vse drugo bolj kot jazz.

»Vse« sestaviti v zvočno sliko, kot jo igrajo P’Jays, je prava mala mojstrovina, če že ne senzacija, vsaj na slovenskih tleh in je nastala pod vtisom skupin kot so Weather report in Snarky Puppy. Glasba je vibrirajoča in za miganje nalezljiva zmes funka, jazza, rocka in še česa, nekoč bi dejali »fusion« muzika, toda čas je povozil kategorije in odstrl prostor prav takšnim skupinam kot so P’Jays. Čista petica za povsem novo glasbeno sestavljanko in skrivni namig za vse, ki bi želeli vedeti, kaj se tačas v naši deželici dogaja!


P’JAYS 

Boris Majcen, trobenta
Jaka Kopač, alt saksofon
Lenart Krečič, tenor saksofon
Blaž Avsenik, klaviature
Mark Žakelj, električna kitara
Jošt Lampret, bas kitara
Gaj Bostič, bobni


Ste ljubitelji jazza in raziskovalci dobre glasbe? Ponujamo vam možnost nakupa kompleta vstopnic, kjer pri nakupu treh ali več vstopnic za različne koncerte JazzLenta in Jazz Podija na Minoritih – Odru Nove KBM prejmete 20% popust na celotno ceno vstopnic!

Vstopnica za prizorišče Minoriti – Oder Nove KBM vam vsak večer* po končanem koncertu/predstavi velja tudi kot vstopnica na koncert z jam sessionom Lacha after jam na Minoritih. (*razen v nedeljo, 26. 6.)