Saša Jimi Kesić, glasbenik pod imenom Jimi & The Garage Band, predstavlja svoj novi singel z lanskoletnega dvojnega albuma “dur – mol”. Pesem »Ponekad prevarim istinu« je nastala v sodelovanju z Dinkom Fazinićem, avtorjem besedila, glasba in aranžma pa je plod kreacije Saše Kesića.

Album “dur – mol” predstavlja dve žanrsko in izvedbeno ločeni entiteti. ‘Mol’ je prežet z bolj osebnim, intimnim in temačnejšim zvokom, ‘dur’ pa večinoma sestavljajo vokalna sodelovanja, pa tudi samostojne pesmi, vključno z novim singlom ‘Ponekad prevarim istinu’. Spremljevalni video je produciral Jimi s pomočjo Rotor Videos.

Vedno inovativen in raziskovalno nagnjen, dolgoletni udeleženec in kreator neodvisne splitske in domače glasbene scene, Saša Jimi Kesić nadaljuje svojo umetniško pot z albumom “dur – mol”.

 

 

Eden najdlje delujočih zasedb na hrvaški rock sceni je zagotovo  daruvarska zasedba Cota G4, ki letos praznuje 25. obletnico delovanja.

Skupina je posnela tudi nov videospot za power balado ‘Šareni cvijet’. ki so ga povzeli z aktualnega albuma »Mjesečeva kći«, ki je izšel v začetku leta. Videospot je režirala Nela Hrgović in vključuje prizore, posnete na enem od koncertov skupine to poletje.

Avtor glasbe je Marko Osmanović, besedilo pa Marko Štomajer. Aranžma sta poskrbela Dinko Likar in Antonio Mik, snemanje, miks in mastering Alen Novosel, produkcijo pa Alen Novosel in Marko Osmanović.

 

 

THE SIIDS NAPOVEDUJEJO NAJVEČJI KONCERT NA HRVAŠKEM
16.03.24. Pogon kulture Rijeka

 

Reški elektro-rock duo THE SIIDS napoveduje prvi samostojni koncert na domačih tleh! Aktualna singla ‘Love Worth Saving’ in ‘Tide’ razkrivata namige o novem albumu, ki bo predstavljen v soboto, 16.03.24. v Pogonu kulture.

THE SIIDS so se na sceni uveljavili kot glasbeni projekt, vreden pozornosti, ki ga odlikujejo specifičen zvok, odlična produkcija, zanimiva estetika video posnetkov in profesionalen odnos do tega, kar ljubijo in ustvarjajo. Po več letih trdega dela so iz svoje glasbene tovarne izdali debitantski album “Brutalist” (2019, Dallas Records).
Album je bil deležen pohvalnih besed stroke in kolegov, občinstvo pa ga je sprejelo z vsem srcem, kar je skupino spodbudilo, da je album poleg CD izdaje (ki je bil razprodan) izdal tudi na vinilu. Sledili so koncerti v živo po celi Hrvaški, ki so samo potrdili že napisano.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si