Gostovanji umetnic v Bunkerjevi produkciji

Ta teden gostujemo z dvema dogodkoma v Bunkerjevi produkciji!

V četrtek, 29. junija, v okviru mednarodnega Simpozija Art, Climate, Transition (ACT) Toynbee Studios v Londonu, v Veliki Britaniji gostuje Tery Žeželj. Simpozij ACT nastaja pod okriljem organizacije Artsadmin in mednarodne mreže ACT – Art, Climate, Transition in skozi predavanja, avdio sprehode, predstave in diskusije predstavlja različne evropske umetnice in umetnike, ki v svojem delu naslavljajo teme ekologije, podnebnih sprememb in socialne tranzicije.
Tery Žeželj na Simpoziju skupaj s poljsko umetnico Mario Magdaleno Kozłowsko predstavlja performativni sprehod z naslovom Predolgo sem hodila in postala sem krajina.  Sprehod je nastal kot tretje poglavje dveletne raziskave Mnogovrstne pokrajine, ki jo Tery Žeželj skupaj s sodelavkami in sodelavci ustvarja v produkciji Bunkerja.
Več o simpoziju lahko preberete tukaj.

V soboto, 1. julija 2023, pa Neja Tomšič & Nonument Group z gledališkim esejem Krog gostujejo v Kunstraum Innsbruck, v Innsbrucku v Avstriji. Predstava Krog je nastala pod okriljem mreže Stronger Peripheries: A Southern Coalition, v koprodukciji zavoda Bunker in CCC Cultural Centre Cluj. V Kunstraum Innsbruck je vabljena kot del programa vsakoletne Poletne šole Kunstraum Innsbruck.
Več o predstavi Krog lahko preberete tukaj, več o Kunstraum Innsbruck pa na tej povezavi.

Produkcijo obeh dogodkov je sofinancirala Evropska unija,
program Ustvarjalna Evropa – Kultura.

 

 

Vabilo prostovoljcem na
26. FESTIVAL MLADI LEVI 2023

 

Festival Mladi levi ne more biti popoln brez prostovoljk_cev. Vsako leto nam pomagate pri organizaciji in izvedbi festivala, ki v Ljubljano pripelje aktualne mednarodne in domače gledališke, plesne ter večmedijske umetnice in umetnike. Letos ponovno računamo na vašo pomoč.

Letošnji Mladi levi se bodo odvili med 18. in 26. avgustom – devet dni vznemirljivih predstav, delavnic, mednarodnih srečanj, pogovorov in druženj.

Pomoč prostovoljk_cev bomo potrebovali pri zagotavljanju gladkega poteka predstav, performansov, pogovorov in drugih dogodkov, pri pomoči domačim in tujim umetnicam_kom in še mnogo drugega. Kot vedno pa si bomo vsi skupaj z umetnicami_ki odpočili in nabrali novih moči na tradicionalnem festivalskem pikniku prav sredi festivala.

Izkušnje niso potrebne in starost ni omejitev, edini pogoj je dobra volja!

Če bi se želeli pridružiti ekipi prostovoljcev nam, prosimo, pišite
do 8. avgusta 2023 na: klara.drnovsek.solina@bunker.si.

Veseli vas bomo 😊

Ekipa Mladih levov