An Ocean’ – Lucinda Chua (4AD)

 

Londonska umetnica Lucinda Chua predstavlja ‘An Ocean’, novo pesem in spremljajoči kratki film. Singel bo del prihajajočega debi albuma „YIAN“, izšel pa bo 24.marca pod okriljem založbe 4AD. Po nedavno objavljeni pop pesmi ‘Echo’‘An Ocean’, označuje izhodno točko, ki nakazuje naslednje poglavje v njeni karieri – to je izid novega albuma. Lucindo opazujemo, kako se pomirja s preteklostjo ter na kakšen način s surovo in čustveno ranljivo pesmijo  svojo pozornost preusmerja v sedanji trenutek. Glasbeni videospot je režirala sama, snemanje pa je potekalo med njeno umetniško rezidenco na Mallorci.

 

‘Done (Let’s Get It)’ – Yaeji (XL Recordings)

 

Ameriška pevka ter producentka Yaeji objavlja ‘Done (Let’s Get It)’, drugi singel in pripadajoči videospot iz prihajajočega albuma  “With A Hammer”, ki bo izšel 07.04. pri založbi  XL Recordings. Album je že najavila s singlom ‘For Granted’ , ki ga je  z besedami » zelo obetajoče« slavil tudi New York Times. Portal A Hypebeast  pa je o umetnici napisal tole: “Yaeji ima edinstven talent pri ustvarjanju house in eksperimentalne pop glasbe.«
V najnovejšem singlu Yaeji razmišlja o vzorcih in načinih našega razmišljanja ter o travmah, ki smo jih vsi nasledili od naših prednikov. Odločila se je, da je njena osebna misija tudi razbijanje medgeneracijskih ciklov, kar posledično sproži samozdravljenje in tudi zdravljenje okolice. V spremljevalnem singlu, ki ga je  sama režirala, je Yaeji z dedkom, oblečenim v kostum plišastega zajca , spot sta posnela v Seulu, v Južni Koreji, na začetku letošnjega leta.

Web / Facebook / Instagram / YouTube

 

‘Calling Out’ – Overmono (XL Recordings)

 

Elektro dvojec Overmomo se vrača s singlom ‘Calling Out’, ki je hkrati tretji single, ki najavlja izid prvenca “Good Lies”. Album bo izšel 12. maja pri založbi XL Recordingsa.
»Akorde za pesem smo imeli napisane že nekaj časa, vendar vse do letošnjega leta nismo našli pravega konteksta. Nekega večera smo dolgo zavlačevali naše delo v studiu, potem pa smo začeli poslušati Casisdead in Slowthai pesmi. Te pesmi imajo neverjeten izraz, ki se nam je zdel zelo navdihujoč.  Ravno tam se nam je zgodil ta naš eureka moment, ugotovili smo, da morda iščemo prav takšen zvok. Ustvarjali smo celo noč in tudi dokončali projekt.«  ‘Calling Out’ je izšel po singlih ‘Walk Thru Water’ in ‘Is U’. Album bo vseboval 12 večžanrskih pesmi z elektronskim zvokom, nekatere so evforične, druge pa melanholične. Singel spremlja filmski izdelek, ki ga je ustvaril dolgoletni sodelavec Roll Jackson.

Website / Instagram / Facebook / Bandcamp / YouTube / Twitter (Ed) | Twitter (Tom)

 

www.dallas.si
shop.dallas.si