Glasbene novosti založbe Beggars Group
13/02/24

 

https://badbadnotgood.ffm.to/takewhatsgiven

Kanadska skupina BADBADNOTGOOD je pred kratkim izdala novi singel ‘Take What’s Given‘, ki je nastal v sodelovanju z vzhajajočo ameriško pevko reggae glasbe. Singel, ki je izšel na  XL Recordings je na voljo v digitalni obliki z omejeno količino 7-inčnega” vinila, ki ga je mogoče naročiti tukaj.

Posneta v Los Angelesu v studiu Valentine skladba z navdihom countrya ‘Take What’s Given’   izžareva reggae soul vokal s funky obarvanim aranžmajem skupine BADBADNOTGOOD.

Od izdaje albuma »Talk Memory« konec leta 2021, BADBADNOTGOOD nenehno sodelujejo in potujejo po svetovnem festivalskem krogu. Alt-jazz zasedba je prejela tudi svojo peto nominacijo za GRAMMYja, tokrat za najboljši remiksirani posnetek za svoj remiks pesmi Turnstile ‘Alien Love Call’, ki se nahaja na  EP-ju ‘New Heart Designs’.

INSTAGRAM X FACEBOOK YOUTUBE | BANDCAMP

 

https://www.youtube.com/watch?v=3c2wrPfP494

“Several Songs About Fire” album https://asavage.ffm.to/ssaf

Vizualni umetnik in so – frontman A. Savage skupine Parquet Courts je izdal singel ‘Black Holes, Stars and You’, posnet na istem sessionu kot nedavni solo album “Few Songs About Fire”. Pesem, zavita v latinsko navdahnjeni groove in produkcijo Johna Parisha govori o različnih načinih, kako ljudje vidijo drug drugega v primerjavi z različnimi načini, kakor vidijo sebe v smislu lirične poezije A. Savaga.

O singlu ‘Black Holes, the Stars and You’, ki sledi že izdanima singloma ‘David’s Dead‘, ‘Elvis In The Army’‘Thanksgiving Prayer’, Savage pravi: »’Black Holes, the Stars and You’ je bil posnet takrat kot “Few Songs About Fire”, vendar se ni uvrstil na album, ker imajo albumi omejeno trajanje.

 

Website Label | Instagram

 

Danska glasbenica Erika de Casier je v začetku leta predstavila novi singel z naslovom ‘Lucky‘, s katerim je napovedala izid svojega pričakovanega tretjega albuma “Still” (21. februarja pri 4AD).
Pred predstavitvijo celotnega albuma prihaja še ena novost, sodelovanje s floridskim hip-hop duom They Hate Change. ‘Ice’ je zapeljiva, topla in subtilno privlačna pesem za leto 2024, ki ji je floridski duo They Hate Change dal novo dinamiko. Triminutni posnetek prikazuje Erico de Casier kot tretjo članico dua, ki klasični hip-hop trop spremeni v komentar frustrirajoče nenavezane osebe. Pod videospot se podpisuje Erika.
Morda je v zadnjih treh letih pridobila veliko novih oboževalcev in številne znane sodelavce (Dua Lipa, Blood Orange, Eartheater itd.), a kot potrjuje naslov pričakovanega albuma, ostaja Erika de Casier. “Still” enaka.

Instagram

 

https://burial.x-l.co/dreamfear

Dolgo pričakovana dvojna izdaja “Dreamfear / Boy Sent From Above” britanskega producenta Williama Emmanuela Bevana, znanega pod umetniškim imenom Burial, je njegov poklon opojnim dnevom raveja, ki se pojavi kot klubska akcija v zgodnjih urah novo letnega jutra 2024, ki ga vizualno spremlja kombinirani logotip XL + Burial v Londonu, Parizu, Amsterdamu, Berlinu, New Yorku in Los Angelesu. Atmosferične pesmi poslušalca popeljejo na potovanje z različnimi plesnimi žanri – hardcore, breakbeat, drum n bass, acid house – a vedno s podpisom Buriala.

Leta 2005 je Burial postal prvi izvajalec, ki je podpisal pogodbo z založbo Hyperdub –  Kode9, naslednje leto pa je dobil priznanje za svoj istoimenski debitantski album – vplivno izdajo na britanski dubstep sceni, ki je predstaviljal temačen in čustven pogled na britanske rave žanre. kot sta UK garage in 2-step. The Wire ga je leta 2006 razglasil za album leta, leta 2007 pa je njegov drugi album “Untrue” prejel še več pohval kritikov in občinstva.

bandcamp

 

https://thisisthekit.ffm.to/sitd

This Is The Kit, skupina pod vodstvom kantavtorice Kate Stables s stalnim naslovom v Parizu, predstavlja novo priredbo »Sensations In The Dark« Gruffa Rhysa (Super Furry Animals).

Zadnji album skupine This Is the Kit “Careful of Your Keepers” je bil izdan junija lani pri založbi Rough Trade, produciral pa ga je Gruff. Kate Stables pripoveduje, kako je nastal ta novi singel: »Z Gruffom sva morala narediti skupno turnejo po ZDA in prijatelj, ki je glasbeni producent, je predlagal, da narediva deljeni singel, kjer bi vsak igral pesem drugega. Jaz sem si izbrala to pesem iz Gruffovega izjemnega repertoarja. Obožujem besedilo in pihalno sekcijo in zelo težko mi jo je bilo igrati, saj nisem ravno dobra v hitrem menjavanju akordov. Na koncu sem goljufala in zaigrala riff na eno struno. Pri tej pesmi sem res uživala v igranju na inštrumente, ki jih imam rada; kot so flavte in ritmi ter držanje tipke “fill” na klaviaturi Casio, ki sem jo uporabljala skozi pesem. Besedila so prav tako izjemna. Bilo je zelo zabavno in zelo sem hvaležen našemu prijatelju Miku za predlog, še posebej pa Gruffu, da mi je dovolil predvajati njegovo pesem.”

Facebook Instagram Twitter

 

https://seapower.ffm.to/doyoulikerockmusic

Konec leta 2023 je pri založbi Rough Trade Records prišla novica o ponovni izdaji plošče skupine British Sea Power, ki je bila tudi nominirana za nagrado Mercury “Do You Like Rock Music?“. z dodanimi posnetki iz radijskih oddaj in B-stranmi ter obsežmimi novimi opombami
“Do You Like Rock Music?” je na voljo na CD-ju, dvojnem LP-ju (Ltd. Ed. Picture Disc), digitalno in kot omejena izdaja oranžnega LP-ja z ovitkom, ki se sveti v temi, z dodatnim slikovnim diskom in obsežnimi novimi opombami, ki jih je napisal njihov nekdanji menedžer Roy Wilkinson, tudi priznani britanski novinar.
Jubilejna obletnica izdaje, ponazarja zagnanost in srčnost skupine Sea Power, ki bo ponovno izdajo proslavila s serijo koncertov v Združenem kraljestvu, na katerih bodo album odigrali v celoti.

Official Web Instaram Facebook