S spektakularnim triurnim koncertom je Gibonni v sredo, 8. marca publiki pripravil nepozaben večer. Prvi od dveh koncertov, s katerima proslavlja 35 let kariere, je bil poln emocij, neverjetne atmosfere in večnih hitov.

‘‘Sreča’’ in ‘‘Činim pravu stvar’’ sta pesmi, ki sta otvorili veličasten koncert, pesem ‘‘Ne odustajem’’ pa je Gibonni ob dnevu žena posvetil vsem ženskam. Kakor je tudi najavil, so se mu na odru poleg dolgoletnega prijatelja in sodelavca Nikše Bratoša pridružili tudi številni drugi glasbeniki. Prva gostja je bila Maya Azucena, ki je skupaj z Gibonnijem zapela pesem ‘‘Mirakul’’, pri pesmi ‘‘Kiša (Z’naab)’’ pa se jim je na odru pridružil Haddis Alemayehu Haddinqote. Pesmi ‘‘Nisi više moja bol’’‘‘Divji cvit’’ in ‘‘Dvije duše’’ pa je odpel v spremstvu Matije Dedića na klavirju. ‘‘Ako me nosiš na duši’’‘‘Tempera’’‘‘Libar’’ in ‘‘Udica’’ so samo nekateri od hitov, ki so sledili. Za dodatno presenečenje in navdušenje v publiki, pa sta poskrbela Husein Hasanefendić Hus in Marijan Brkić Brk iz Parnega Valjka.

Celotna dvorana je v en glas odpela ‘‘Sve još miriše na nju’’ in ‘‘Lutka za bal’’, v njunem spremstvu pa je Gibonni odpel še ‘‘Oprosti’’. Naslednji gost je bil Damir Urban, ki je skupaj z Gibonnijem in Mayo Azuceno izvedel pesem ‘‘Posoljeni zrak i razlivena tinta’’. S pesmijo ‘‘Zlatne godine’’ se je zaključil prvi del koncerta, na prvi bis pa se je vrnil z hitoma ‘‘Lažu fotografije’’ in ‘‘U ljubav vjere nemam’’.

Stolp, ki se je spustil sredi Arene Zagreb je poskrbel za dodatno navdušenje, Gibonni pa je potem izvedel še nekaj pesmi, med katerimi je bila tudi legendarna ‘‘Cesarica’’, ki jo je Gibonni posvetil svojemu velikemu prijatelju Oliverju Dragojeviću. Damir Urban je kar iz tribun arene odpel pesem ‘‘Budi moja voda’’, Maya Azucena pa je s svojim močnim vokalom izvedla tudi ‘‘Amazing grace’’.

S pesmijo ‘‘Vrime da se pomirim sa svitom’’ je Gibonni zaključil triurni spektakel v Areni Zagreb. Vrhunski bend in prijatelji se bodo danes Gibonniju ponovno pridružili na drugem razprodanem koncertu v Areni Zagreb.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si