23. 9.–16. 10. 2022 @Koper
Festival IZIS je odprt
Minuli petek se je v Kopru pričela 10. izvedba festivala IZIS, ki traja vse do 16. oktobra 2022! V skladišču Libertas si lahko ogledate devet intermedijskih instalacij (Maja Smrekar in Jonas Jørgensen, Nika Erjavec, Sara Bezovšek, Lara Žagar, kolektiv BridA, Marco Barotti, Theresa Schubert, Marc Vilanova, laboratorij Svetlobne Gverile), k temu pa dodajamo še imersivno zvočni performativni program, ki se odvija v novem prizorišču Bastion. Svoja dela, ki presegajo klasični stereo zvočni pristop, bodo predstavili Gašper Torkar, Tilen Lebar, Simon Whetham, Octex, Oscar Recarte & Rosa Marìa Valle, Andrej Kobal in Marina Mårtensson.

Stalnica programa ostajajo delavnice v laboratoriju HEKA, ki letos obravnavajo teme imersivnega prostorskega zvočnega ustvarjanja, biomaterialov in zvočnega onesnaževanja.

> Več

 

30. 9.–2. 11. 2022 @Kranj
KIBLA2LAB na MFLU v Kranju
KIBLA2LAB se bo z instalacijo MORPHIA predstavil na 11. mednarodnem festivalu likovnih umetnosti (MFLU) v Kranju, ki bo potekal med 30. 9. in 2. 11. 2022. Na festivalu se bo predstavilo 98 avtorjev iz 21 držav. Letošnja osrednja tema je Figura v novi realnosti.

MORPHII se distinkcija med realnim in virtualnim skozi vidni mehanizem pretvarja v sublimacijski proces latentnega ugodja, pomešanega s pričakovanji. Lebdeča skulptura v zatemnjenem prostoru s pomočjo avtorsko generiranih vizualnih efektov zaživi, projekcije materializirajo samosvoj svet nekakšnega antropomorfnega in hkrati tudi amorfnega bitja, ki nas je obiskalo iz vesolja. Vanj se potopimo ob pritanjenem zvoku kot povabilu k neverbalni (meta)komunikaciji z objektom, da se odpravimo na popotovanje po širjavah prostorov naših misli.

> Več

 

Sreda, 5. 10. 2022, 19:00 @MMC KIBLA
Artist Talk: Neo Christopher Chung
V sredo, 5. 10. 2022, vljudno vabljeni v MMC KIBLA ob 19. uri na predstavitev umetnika Nea Christopherja Chunga, ki bo v prihodnjih tednih gost mednarodnega rezidenčnega programa mreže RUK v KIBLA2LAB.

Umetnik, ki se ukvarja s podatki in strojno kulturo, z novomedijskimi instalacijami in intervencijami pa preučuje in razkriva nastajajočo estetiko sistemov, ki so tesno povezani z družbenimi izzivi, bo v času rezidenčnega bivanja s sodelavci KIBLA2LAB razvijal sistem umetne inteligence znotraj virtualnih svetov.

> Več

 

14.–16. 10. 2022 @KIBLA PORTAL, Maribor
KIBLIX 2022 Preddogodek: Kinetic-Sonic Jam s Simonom Whethamom
Vabimo vas, da se pridružite Simonu Whethamu, britanskemu umetniku, raziskovalcu neopaženih zvokov in mentorju, ter ekipi KIBLA2LAB na prihajajočem Kinetic-Sonic Jamu, 48-urnem ustvarjanju, na katerem se zavržena elektronika predela v kinetične zvočne skulpture. Po jamu bo Simon zasnoval in razvil svoje delo v povezavi z vašim, končna instalacija pa bo razstavljena v okviru letošnjega festivala KIBLIX. Dogodek bo potekal med 14. in 16. 10. 2022 na KIBLA PORTALU v Mariboru.

Prijave zbiramo do 9. 10. na tej povezavi.

> Več