Deborah Hay:
INSIDE THE OUTSIDE

predstava

7. junij ob 19.00 – premiera
8. junij ob 19.00 – ponovitev
Stara mestna elektrarna

Skupina plesnih umetnikov, zbranih okoli Nomad Dance Academy Slovenija, se od leta 2017 pogovarja z Deborah Hay, ikono postmodernega plesa, o možnostih sodelovanja in o predstavitvi njenega bogatega opusa slovenskemu in regionalnemu občinstvu.

Na njihovo povabilo je Deborah Hay junija 2022 prišla v Ljubljano in odprla proces izmenjave in izkustvenega učenja z orodji iz svoje dolgoletne prakse. Na ta način jim je predstavila svoj pogled na ples in koreografijo, hkrati pa obogatila, izzvala in dodatno usmerjala njihove individualne umetniške procese.

“Delo z Deborah Hay je kot darilo, učna izkušnja, afirmacija plesa kot vsakodnevne prakse in raziskovanje oblik, formatov in fluidnost percepcije. V tem procesu je ples vzporeden z učenjem, individualnim in kolektivnim, koreografija pa struktura, ki plesalke in plesalce podpira in izziva. Njegovih možnih branj je neskončno – čvrsto in fluidno/spremenljivo hkrati.” plesalci NDA Slovenija

Vstopnice: 10 €, 7 € (študentje, upokojenci, dijaki), 4 € (AGRFT, SVŠGUGL)
Rezervacije in informacije: info@bunker.si

Koreografija: Deborah Hay
Izvedba: Dragana Alfirević, DISKOlektiv, Jana Jevtović, Beno Novak, Jan Rozman, Dejan Srhoj
Kostumografija: Dajana Ljubičić
Oblikovanje svetlobe: Špela Škulj
Produkcija: Jasmina Založnik in Dragana Alfirević
Odnosi z javnostmi: Urška Comino
Fotografije: Sunčan Stone
Produkcija: Nomad Dance Academy Slovenija
Koprodukcija: Bunker, Kino Šiška, DUM– Društvo Umetnikov

 

ZASTAVNICE_KI

premiera dokumentarca

10. junij ob 20.00
Stara mestna elektrarna

Ljubljansko Parado ponosa vsako leto pospremi spust največje mavrične zastave pri nas z grajskega stolpa. Mavrično zastavo je leta 1978 ustvaril Gilbert Baker, saj je hotel dati LGBTIQ+ skupnosti pozitivno simbolično reprezentacijo, hkrati pa si je želel, da zastava raste skupaj s skupnostjo. Leta 2017 sta bili pod sloganom Več barv, več ponosa zastavi poleg šestih osnovnih barv dodani še dve; vsaka barva simbolizira drugo komponento LGBTIQ+ identitete, vse skupaj pa ponazarjajo raznolikost LGBTIQ+ skupnosti.

V dokumentarcu Zastavnice_ki ima glavno vlogo prav teh osem barv. Skozi osebne zgodbe osmih posameznic_kov film obravnava odnos LGBTIQ+ oseb do mavrične zastave ter njen pomen za posameznice_ke in družbo. Kaj jim predstavlja posamezna barva? Katera barva prevladuje v njihovem življenju? Na kakšen način se nekdo identificira z mavrično zastavo ali nasploh z zastavo kot simbolom? Po premieri dokumentarca bodo režiser Miha Mohorič, koscenaristka Petra Hrovatin in nastopajoče_i delile_i svoje misli o nastajanju filma, sledilo pa bo razkošno druženje z napitki, foto kotičkom in drugimi privlačnimi aktivnostmi.

Vstopnice so brezplačne.
Zaželjene so rezervacije na info@bunker.si

Dogodek bo potekal v slovenščini, dokumentarec z angleškimi podnapisi.
Organizira: KSZ Sagar v sodelovanju z Društvom Parada ponosa in KUD Javk

Režiser: Miha Mohorič
Scenarij: Miha Mohorič, Petra Hrovatin
Kamera: Miha Mohorič, Petra Hrovatin
Produkcija: Sagar kolektiv
Koproducenti: Društvo Parada ponosa, KUD Javk

Film sofinancira Slovenski filmski center.

Festival
KLOVNBUF

16. – 22. junij 2023
Stara elektrarna

POLETNA PLESNA
ŠOLA 2023

26. – 30. junij 2023
Stara elektrarna