6., 7., 9. in 10. 2. 2023 od 10. do 13. ure @Delavski dom Trbovlje
Zimske počitnice v DDTlabu
Delavski dom Trbovlje in DDTlab vabita vse šoloobvezne otroke, da se v času zimskih počitnic udeležijo delavnic s področja umetnosti in digitalnih tehnologij. Skupaj z ekipo DDTlaba bomo izdelali risanko in model za 3D tisk, ustvarili virtualni svet ter se naučili novih fotografskih trikov!

Delavnice bodo potekale vsak dan od 6. do 10. 2., razen v sredo, 8.2., od 10. do 13. ure v Delavskem domu Trbovlje. Udeležba je brezplačna, predznanje ni potrebno. Prijave zbiramo do sobote, 4. 2. 2023, na email ddtlab@dd-trbovlje.si.

Prešernov dan, 8. 2. 2023 @KIBLA PORTAL
Zadnje vodstvo po razstavi KIBLIX 2022: Ljubezen in mir
V sredo, 8. 2., vas ob 16. uri vabimo v razstavišče KIBLA PORTAL, ko vas bo po razstavi KIBLIX 2022: Ljubezen in mir popeljal kurator Peter Tomaž Dobrila.

Kuratorja festivala Aleksandra Kostič in Peter Tomaž Dobrila sta se odločila, da za 10. obletnico največjega neodvisnega razstavišča za sodobno umetnost KIBLA PORTAL in 20. obletnico festivala KIBLIX zbereta produkcijo RUK in izpostavita snovanja in stvaritve domačih umetnic in umetnikov.

Prikazana dela so plod treh raziskovalnih laboratorijev, DDTlaba v Trbovljah, HEKE v Kopru in KIBLA2LABa v Mariboru, kot odprtih središč sodobne umetnosti in ustvarjalnosti, ter domačih umetnikov in umetnic (kolektiv BridA, Tanja Vujinović, Toni Soprano Meneglejte, Aphra Tesla Operating System Incorporated Stefan Doepner, Marko Batista, Ana Pečar, Igor Štromajer, Nika Oblak & Primož Novak in Nataša Berk).

Vstop je prost, prijave niso potrebne.

< Več

20. 1.–20. 2. 2023 @HEKA
“Shekana meditacija” Tamare Lašič Jurković v HEKI
V HEKI je trenutno na ogled imerzivna zvočna instalacija z naslovom Shekana meditacija indisciplinarne oblikovalke, raziskovalke in kuratorke Tamare Lašič Jurković, v produkciji Aksiome, Zavoda za sodobne umetnosti Ljubljana (postprodukcija HEKA – RUK, 2022).

Shekana meditacija je vodena meditacija, ki poslušalca spodbudi k  razmisleku o tem kaj (ne) pomeni biti človek, če naj priznamo vse
organizme, ki soobstajajo z nami. Pomaga nam razumeti, kako odvisni smo od naravnih sistemov in drugih biotskih organizmov. Z njeno pomočjo spoznamo, da smo vpleteni v mrežo življenja in ne obratno – v kar nas je prepričal neoliberalizem, namreč da smo na vrhu piramide življenja in da imamo pravico izkoriščati naravne vire in brezglavo onesnaževati okolje.

Instalacija je na ogled vsako sredo, četrtek in petek, od 10.00 do 18.00, vse do 20. februarja 2023. Potrebna je predhodna rezervacija individualnega termina, na e-naslovu mauricio.valdes@pina.si.

< Več