DAVOR RADOLFI

35. OBLETNICA BOGATEGA GLASBENEGA DELOVANJA

IN VALENTINOV KONCERT V MARIBORU

Davor Radolfi, zagotovo eden izmed najbolj romantičnih pevcev na področju nekdanje Jugoslavije, letos obeležuje 35. letnico bogate glasbene kariere. Prvak mediteranskih in latino ritmov, ki so njegov značilni melos skozi celotno kariero, bo začel svojo koncertno turnejo z valentinovim koncertom, ki bo 11. februarja v Festivalni dvorani v Mariboru

NOVA PESEM: RECI MI MORE KAKO DOĆ DO NJE

Po zimzelenih uspešnicah Neka živim kako živim, Da života imam dva, Kad uistinu voliš ženu, pošilja Radolfi v svet pesem Reci mi more kako doć do nje, ki je lansko leto izšla na Hrvaškem, ta teden pa tudi v Sloveniji. Glasbo in tekst je ustvaril Jure May Stanić, aranžma Tomo Bačurin, spot pa je režirala ena izmed najbolj produktivnih ženskih režiserk na Hrvaškem, Katja Restović. Pesem Reci mi more kako doć do nje (Povej mi morje, kako pridem do nje), nosi lepo sporočilo in kot smo pri Radolfiju že vajeni, govori o ljubezni. Spot je dosegljiv na: https://www.youtube.com/watch?v=tpa68Ipm0tQ

 

VALENTINOV KONCERT 11.2. V FESTIVALNI DVORANI LENT

Davor Radolfi je ob svoji 30. obletnici kariere pripravil prav posebno turnejo po celotni Hrvaški, imenovano Adriatika Latina 2019. Začel je v Opatiji s prav posebnim namenom, saj je 3 desetljetja nazaj prav tukaj spoznal svojo ženo Jasno, za katero pravi, da ni bila nikoli ljubosumna. »Če ne bi bila takšna kot je, ne bi nikoli obstal na sceni. Nikoli me ne kontrolira ali kliče kadar sem na poti, saj ve da sem v redu in mi popolnoma zaupa«, je povedal Radolfi, ki je javnosti znan kot velik romantik, ki obožuje Slovenijo in njene tradicionalne jedi, kot so ajdovi žganci, zelje in krvavice ter pečenice.

Ob 35. obletnici pa je čas za novo druženje z oboževalci, ki jih ima Radolfi ogromno. Tako bo koncertno turnejo začel v Mariboru z valentinovim koncertom, ki se bo zgodil v soboto 11. februarja v Festivalni dvorani. Zakaj ravno Maribor?

V Mariboru so imeli Radolfi in Ritmo Loco svoj prvi koncert v Sloveniji, kamor jih je pripeljala Tereza Kesovija, saj je je bila všeč glasba, ki so jo takrat skupaj ustvarjali in je to želela predstaviti slovenski publiki. Od takrat naprej je Radolfijeva popularnost strmo rastla, skozi leta pa je nanizal ogromno zimzelenih hitov, ki jih zna zapeti domala vsak Slovenec.

»Z valentinovim koncertom v Mariboru se želim zahvaliti slovenskemu občinstvu, ki me že toliko let spremlja, posluša in se najde v mojih pesmih, tekstu in melodijah«, je zaupal Radolfi. Vstopnice za koncert so že v prodaji, na voljo pa so tudi VIP MIZE:

https://www.eventim.si/si/vstopnice/35-let-davor-radolfi-ritmo-loco-maribor-festivalna-dvorana-lent-1327981/performance.html

 

ZAČETKI IN KAJ SLEDI

Band Ritmo Loco je Radolfi poznal, ko je rad prepeval v družbi v enem izmed lokalov. Poklicali so ga če bi pel z njimi, a Radolfi se takrat ni imel namena ukvarjati z glasbo profesionalno. Ko jih je slišal kako večglasno prepevajo in igrajo latinso-ameriške ritme, je bil navdušen. Najprej so igrali za svojo dušo, ampak kasneje so jih začeli klicati na nastope, saj so bili v takratni Jugoslaviji edinstven band. Še vedno so znani, kot najbolši latino-mediteranski izvajalci na Balkanu, ki navdušujejo že celih 35. let.

Davor Radolfi pa snuje že ideje za naprej, saj bo to leto izšlo kar nekaj njegovih singlov. Že kmalu bo izšel duet s priljubljeno skupino TBF. Nova skladba bo precej avtobiografska in je že v zaključni fazi snemanja. Hrvaški pevec prvič sodeluje z rap glasbeniki, kar ga zelo veseli, okus mediterana, ki ga ljub in živi, pa ostaja tudi v kmalu izdanem duetu, ki ga že vsi nestrpno čakajo.

 

Lep pozdrav!

Kaly Kolonič

Agencija Ekskluzivno

PR in promocija

051 620 545