Dinozavra punk scene, Dare Kaurič in Davor Gobac (Psihomodo Pop), ki sta se v najstniških letih kalila ob poslušanju skupine The Ramones, sta končno našla čas, se zaprla v studio in skupaj posnela skladbo v stilu skupnih idolov. To je njuno prvo sodelovanje in rezultat tega je nabrita rokenrol raketa, ki nosi naslov  “Muzika za ples“.

 

 

Tako Dare Kaurič kot Davor Gobac se strinjata, da veliko rajši igrata in pojeta na odru, ter medtem opazujeta občinstvo, kako pleše in uživa na njuno muziko, kot da bi se sama preizkušala v plesnih korakih. Dare Kaurič izstreli –  »Mislim, da se ne bom nikoli lotil plesa sambe ali salse, ker sem preveč “štorast“…«
Davor Gobac dodaja: » Na tem mestu moram priznati, da sem pred leti tekmoval v hrvaškem šovu Ples sa zvijezdama, kjer sva s soplesalko Tamaro prišla celo do polfinala. Mislim, da sem bil  v tisti sezoni med vsemi plesalci najslabši, vendar so vsi glasovali zame. Sicer pa nimam talenta za ples, zato sem plesne čeveljce kar obesil na klin
Zanimivost “Muzike za ples” je, da je tekst pisan v slovenščini in hrvaščini, tako da Dareta in Davorja lahko slišite,  kako prepevata v obeh jezikih – že na tem mestu lahko priznamo, da jima gre to zelo dobro od rok. Dare je pri pisanju teksta izbiral besede, ki v obeh jezikih zvenijo enako ali podobno in to je zanj seveda predstavljalo nov izziv.

Na vprašanje, kako, da se je po tako nežni baladici, kot je bila nadvse uspešna pesem “Božična (Vse, kar želim za božič, si ti)” odločil za tako našponano rokenrol bombo, Dare odgovarja :
Nasplošno v ustvarjanju glasbe najraje skačem iz enega v drug glasbeni žanr. Tokrat sem se vrnil k svoji prvotni ljubezni, skupini Ramones, ki so moja inspiracija že dolgo, dolgo let. Ko mi je uspelo k sodelovanju privabiti še enega dinozavra iz glasbenega Jurskega parka, ki je prav tako odraščal z njujorškimi pankerji – Davorja Gobca. sem prav čutil, da bo on dodal še tisto dokončno piko na “i” skladbi “Muzika za ples”. To zvrst glasbe delam res iz čistega veselja, mi je pa povsem jasno, da s tovrstno muziko ne bom prišel na mainstream postaje – tako, da hvala vsem, ki si boste zaupal zavrteti tole razpaljotko…”

O čem govori besedilo pesmi? »To še sam nisem točno vedel, ko sem ga pisal…. po kakem tednu mi je šele kapnilo… kam pa besedilo odpelje vas, prepuščam vam.
Še vedno pa nestrpno čakamo na album duetov, izid le tega Dare napoveduje že kar nekaj časa. Na njem bodo – da osvežimo spomin – Daretovi dueti z Aniko Horvat, Manouche, Martino Majerle, Davorjem Gobcem, New Swing Quartetom, Zlatkom in Dimmejem, Tuliem Furlaničem in Cotom, Tinkaro Kovač, Klapo Karatel, Fauš dur bandom, Prifarskimi muzikanti, Perom Lovšinom in Katarino Malo.
Upamo, da ga dočakamo še pred poletjem, do takrat pa skačite ob muziki za ples….

 

www.dallas.si
shop.dallas.si