Dare Kaurič, ki ga poznamo kot gonilno silo skupine Kingston, a tudi kot samostojnega izvajalca, je junija predstavil svoj drugi solo album »Muzika za ples«, na katerem najdemo kar 13 duetov z izvajalci, ki jih nadvse ceni. In prav danes, za svoj rojstni dan, se je odločil sam sebi podariti in z vami deliti rojstno dnevno darilo in sicer novi videospot za skladbo “Z besedami in prsti”, ki sta jo odpela skupaj s Tinkaro Kovač, duet pa seveda najdemo tudi na prej omenjenem albumu.

Besedilo skladbe je sicer že pred nekaj leti bilo objavljeno v Daretovi istoimenski pesniški zbirki, do končnega rezultata, ki ga poslušamo,  pa je doživelo kar nekaj sprememb. Originalna verzija je bila tako za Roka Lunačka, kot za Tinkaro Kovač (oba soavtorja besedila), malce preveč vroča in neposredna, zato je končna verzija malce omiljena, a konec koncev tudi prijetnejša.

 

 

Glasbo in aranžma za skladbo je napisal Dare Kaurič, besedilo pa je skupno delo Dareta Kauriča, Roka Lunačka in Tinkare Kovač. Videospot v katerem zapleše tudi odličen plesni par – Patricija Crnkovič in Siniša Bukovac pa, pa je posnela ekipa Kiki Riki films, ki sta odgovorna tudi za Daretov prejšnji video (Vse kar želim za božič, si ti).

»Tinkaro Kovač poznam že skorajda od malih nog…no, malce pretiravam hehe, od njenih prvih nastopov na festivalu MMS pa prav gotovo. Na videz krhka a obenem zelo močna osebnost, ki točno ve kaj hoče in zaradi tega jo nadvse cenim. Izredna vokalistka in flavtistka, po mojem se še sama ne zaveda, kako odlična je. Na snemanju sva se imela super, malce v šali sva mimogrede vlačila po zobeh še najinega skupnega producenta Iztoka Turka, ki je odgovoren tudi za tale mix in skratka, imela sva se super. Ne vem, kako je sicer Tinkara vajena snemati videospote, jaz sem bolj 1234 varianta in tudi tega smo posneli v zelo kratkem času. Lokacija snemanja je bil opuščen rudniški objekt -Kajzer in ob tej priliki se zahvaljujem Občini Idrija za dovoljenje za snemanje v njem.
Mi je bilo pa zanimivo, da ko sem, par mesecev nazaj, predstavljal svoj album “Muzka za ples”, sem na lokalnem radiu Primorski val, v njihovi radijski fonoteki, ki šteje na stotine, če ne tisoče CDjev naključno izbral in prijel v roko, ravno njenega…
In nedolgo tega, ko sem se vrnil s koncerta domov, odprem TV in ravno takrat se je vrtel Tinkarin koncert. Skratka, očitno je bilo nama to sodelovanje nekako namenjeno.”

 

www.dallas.si
shop.dallas.si