V soboto, 8. julija se bo v Avditoriju Portorož odvil že 42. festival Melodije morja in sonca. Na poletnem festivalu se bodo letošnje leto predstavili kar trije varovanci založbe Dallas Records Slovenija, Dallasov tris; ki ga sestavljajo Alya Elouissi, RiNA ter Simon Vadnjal.  Med tremi glasbeniki ni čutiti trenj in tudi ne tekmovalnosti, vsem trem pa je skupno to, da se zelo veselijo nastopa na velikem portoroškem odru.

 

Simon Vadnjal, Alya Elouissi in RiNA – Dallasov trio 
Včeraj so nastopili na festivalskem predstavitvenem večeru na Trgu prekomorskih brigad v Portorožu, v soboto pa sledi finalni večer!
Simon Vadnjal bo nastopil pod zaporedno številko 1 s skladbo Prizma, Alya Elouissi nam bo zapela pesem Valovim , nastopa pa pod zaporedno številko 9.
RiNA bo pela skladbo Ko dan zaspi in bo na oder stopila kot peta (5.) nastopajoča.
Prenos v soboto zvečer ob 21. uri  na TV SLO 1!

 

Alya Elouissi – Valovim

Alya bo nastopila pod zaporedno številko 9
Glasba in besedilo: Alya Elouissi
aranžma: Neisha – Neža Buh

Alya Elouissi je mlada slovenska igralka in pevka, ki ustvarja v Moskvi, Londonu in Sloveniji. Junija 2021 je z odliko diplomirala na Ruski akademiji dramskih umetnosti–GITIS (dramska igra) v Moskvi, pred tem pa je tri leta živela v Londonu, kjer je bila izjemno dejavna na igralskem in glasbenem področju. Med njene nedavne uspehe spadajo nastop z Rito Oro, vloge v filmih Čudežna ženska, David Brent: Life on the Road (Ricky Gervais), bollywoodski romantični komediji Ae Dil Hai Mushkil, TV serijah Silent Witness, Black Mirror, Guilt, Goodbye Blue Michael, Autopsy: The Last Hours of Andy Warhol in 2. nagrada za Najboljšo pevko na RBE Awards 2018 v Londonu. Med drugim je nastopila tudi v glasbenem spotu Jamesa Blunta – Love me better.
Jeseni 2020 je začela intenzivno sodelovati in ustvarjati z Neisho. Septembra 2022 je z Dallas Records  Slovenija izdala svoj nov slovenski single „Dvignem krila“ v sodelovanju z Neisho in Dejanom Radičevićem.

 

 

RiNA – Ko dan zaspi

RiNA bo nastopila pod zaporedno številko 5.
Besedilo: RiNA – Urška Kosec
Glasba in aranžma: Kevin Koradin In Clifford Goilo

Pevka in tekstopiska RiNA je od leta 2013 aktivna raziskovalka bližnjih in daljnih krajev, njeno življenje pa se vrti okoli slovenščine, s katero se tudi poklicno ukvarja. Na festivalu Melodije morja in sonca se je že predstavila, in sicer leta 2019 s skladbo SvetV zadnjih letih je pri založbi Dallas Records izdala kar nekaj singlov, ki so bili v slovenskem glasbenem in medijskem prostoru dobro sprejeti. Tokrat so z avtorjema in producentoma Kevinom Koradinom in Cliffordom Goilom zagnali časovni stroj in se podali na izlet v sedemdeseta z živahno skladbo v moderni preobleki. Ko dan zaspi, se noč prebudi. In s tem tudi nostalgija po nočeh, posutih z bleščicami.

 

 

Simon Vadnjal – Prizma

Simon bo nastopil pod zaporedno številko 1.

Glasba in aranžma: Kevin Koradin
Besedilo: Drago Mislej Mef

Simon Vadnjal je nedavno izdal prvi samostojni album, ki ga je poimenoval Dan za sanje. Simon je glasbeni samouk, ljubezen do glasbe je podedoval po nonotu, ki je igral 13 inštrumentov. V prvem letniku gimnazije je bil prepričan, da ga bo kos votlega lesa z žicami zagotovo bolje razumel kot starši in okolica in od takrat naprej so kitare izvedele vse skrivnosti, radosti, križe in težave. Prvi javni koncert je imel s svojo skupino Superlizo na gimnaziji Ledina v Ljubljani. Kadar ni glasbenik je scenarist in novinar. Do zdaj je deloval v skupinah Superlizo, Dropped D in Porko Trio, od 2011 pa v bendu CoverLover, s katerim so poleg koncertiranja po Sloveniji in Evropi do zdaj izdali tudi več avtorskih skladb, ter sodelovali z zvenečimi imeni slovenske glasbe, kot je Zoran Predin. Leta 2018 se je pričelo novo poglavje, ko se je podal na glasbeno pot tudi kot samostojni izvajalec. Sodeloval in tekmoval je na EMI 2020 s skladbo Nisi sam in za tem izdal veliko skladb, kot so Pozabila navodilaKamOdpri srcePlus minusOblak napak,  idr., ki so bile v slovenskem glasbenem in medijskem prostoru dobro sprejete.

 

www.dallas.si
shop.dallas.si