Kaj prinaša Zakon o dolgotrajni oskrbi?

Predlagani prenovljeni Zakon o dolgotrajni oskrbi nadgrajuje sistem dolgotrajne oskrbe. Določa pravice upravičencev do dolgotrajne oskrbe in način njihovega izvajanja, ureja izvajalce dolgotrajne oskrbe, vzpostavlja vstopne točke na centrih za socialno delo in predvideva financiranje storitev dolgotrajne oskrbe izključno v javni mreži.

Preberite več>>

Chat GPT: Napredno orodje za produktivnost in učinkovitost v podjetjih

Chat GPT je napredno orodje za podjetja in organizacije, ki združuje napredno strojno učenje z naravnim jezikom. Omogoča hitro in natančno komunikacijo, avtomatizacijo nalog ter izboljšuje podporo strankam in notranjo komunikacijo, kar povečuje produktivnost in učinkovitost v poslovnem okolju.

Preberite več>>

Kaj je model? Ali varuje tudi polnilo v piškotu?

V članku je obravnavana tema modelov in njihovo varstvo intelektualne lastnine, zlasti v zvezi z videzom izdelka. Pojem modela se nanaša na pravico intelektualne lastnine, ki ščiti videz izdelka. Videz izdelka vključuje značilnosti, kot so linije, oblike, barve, teksture in materiali izdelka ter ornamentika na njem. Model lahko varuje tako dvodimenzionalne kot tridimenzionalne vidike izdelka.

Preberite več>>

Novela Zakona o osnovni šoli

Predlagana novela Zakona o osnovni šoli uvaja nacionalno preverjanje znanja in učenje prvega tujega jezika že v prvem vzgojno-izobraževalnem obdobju. Poleg tega uvaja nov koncept razširjenega programa osnovne šole in izenačuje učence, ki se izobražujejo na domu, z učenci, ki se izobražujejo v šoli.

Preberite več>>

Napovednik izobraževanj

 

NOVO – Video izobraževanja

Ste tudi vi izgubljeni v poplavi predpisov in dolžnih ravnanj na področju javnih naročil in gradbenega prava? Zelo malo je treba, da se boste počutili suvereno in da boste kos pravnim izzivom, povezanim z vašim delom.
Za vas smo pripravili inovativno serijo video izobraževanj, posebej zasnovanih za tiste, ki se ukvarjajo z gradbenim pravomjavnimi naročili in pogodbami FIDIC.

 

Seznam video izobraževanj >>

 

Izpostavljene vsebine iz zadnjih št. glasila Uradni list RS

 

Uradni list Republike Slovenije, d. o. o., Dunajska cesta 167, Ljubljana