Korčulanski kantavtor Bruno Filipović je debitantski nastop na CMC festivalu pospremil s pesmijo ‘O čemu razmišljaš‘. Videospot za to pesem je bil posnet na čarobnih lokacijah starega mestnega jedra Korčule – Lumbardi. Videospot sta posnela in zmontirala Stefan Simović in Petar Jovanović.

Glasbo in besedilo pesmi je napisal Bruna Filipović, pri aranžmaju je z njim sodeloval Ante Dužević, pri miksu in masteringu pa Matej Zec.

Bruno Filipović ni skrival čustvene navezanosti na pesem. Ko je opisal  kronologijo nastanka, je razkril, na kakšne način je nastala v navdihujočem trenutku, kjer sta se mu melodija in besedilo porodila tako rekoč v trenutku.
“Pesem govori o pomanjkanju komunikacije in nerazumevanju med ljudmi, prijatelji, pari… in vseh napačnih predstavah, ki se lahko zgodijo, sprovocirajo ali pretiravajo ravno zaradi teh razlogov. In le nekaj pravih besed je dovolj, da te zablode končaš ali jih omiliš in pripelješ odnos do miru in harmonije,” je pojasnil Bruno.

 

 

“Krenimo” z Ivano Radovniković

Malta kot odlična kulisa za novi videospot

 

Če še niste imeli priložnosti obiskati Malte, vas bo video razglednica Ivane Radovniković za pesem ‘Krenimo’ zagotovo v trenutku teleportirala na pisane in vesele ulice tega čudovitega otoka. Ivana vedno poudarja svojo ljubezen do potovanj, zato ne preseneča, da jo navdihuje vsak kotiček sveta, ki ga obišče, to ljubezen pa spretno združuje s svojo glasbo. Tako je tudi z njenim zadnjim albumom “Letimo i kad padamo” pri založbi Dallas Records, s katerega so v Barceloni posneli še videospot za pesem “Bye, Bye, Bye”.

Novi videospot za pesem ‘Krenimo‘ je bil posnet na različnih lokacijah po Malti, večinoma v prelepi in slikoviti Valletti. V videospotu sodelujejo Ivanini prijatelji, sestrična in sestra, kar še dodatno poudarja prijateljstvo in druženje kot skupni imenovalec pesmi. Kamera večinoma mimogrede in nevsiljivo spremlja potovanje te skupine deklet, ko raziskujejo Malto, uživajo v dobri družbi in okusni hrani ter vpijajo lepoto zgodovinskih znamenitosti od Valette, Mdine, Marsaxlokka itd.

Videospot prenaša sporočilo pesmi skozi vzdušje lahkotnosti, kot je pomen prijateljstva, ustvarjanje brezčasnih spominov, spontanost, raziskovanje, radovednost in smeh. Vsak okvir prikazuje nekaj drobnih življenjskih radosti, izžareva preprostost in lepoto vsakdanjih trenutkov, ko dekleta delijo skupne trenutke in ustvarjajo spomine, ki bodo trajali večno.

 

 

www.dallas.si
shop.dallas.si