Pred dvema letoma je rock zasedba BOGUNOV, s tekstopiscem in pevcem Ognjenom Zeljićem na čelu izdala svoj prvi studijski album MORE BIJESA, ob tem pa je izšel še singel Sakupljač perja. Skupina je konec lanskega leta izdala že drugi studijski album z naslovom DOLAZIMO U MIRU, izid so pospremili s koncerti v mestih Reka, Zagreb in Beograd, kjer so nastopili kot posebni gostje skupine Pankrti. Zasedba zdaj s ponosom napoveduje še promocijski koncert v ljubljanskem Orto baru, ki se bo zgodil v sredo, 22. februarja 2023 ob 20. uri.

Bogunov vedno znova presenetijo z močno in čustveno liriko, ki jo ustvarja Ognjen Zeljić, Splitčan, ki že dolga leta živi in ustvarja v Ljubljani. Besedila, večinoma v pevčevem maternem jeziku, hrvaščini, so enkrat mračnjaška, drugič spet primerna za ples, tudi žanrsko jih težko umestimo, saj se gibljejo od mračnjaškega rocka do popa in celo šansona. Pri ljubljanskem ŠKUC-u so o skupini zapisali: “Pri pesmih zasedbe Bogunov gre v prvi vrsti za sporočilnost, oziroma za posameznikovo doživljanje sveta, ki ga obdaja in manj za preprosto zabavo publike, kar pa ne pomeni, da je užitek ob poslušanju manjši, zagotovo nasprotno”.

Prvenec BOGUNOV, More bijesa je nastajal kar 15 let, izdan pa je bil tik pred svetovno epidemijo, ki je preprečila načrtovano predstavitev albuma na koncertnih prizoriščih v regiji, kar pa so sčasoma v skupini nadomestili z zelo atraktivnimi live stream koncerti – najbolj izpostavljen je bil koncert v Delavskem domu v Trbovljah. Vmes so gradili na prepoznavnosti, največ pozornosti pa so dobili od hrvaških poslušalcev ter poslušalcev v Srbiji. Lansko poletje, dve leti po izidu prvega albuma, More bijesa, je v studiu Evolucija v Ljubljani s producentom Simonom Jovanovićem začel nastajati drugi studijski album, ki je pod okriljem založbe Dallas Records konec leta 2022 sočasno izšel v Sloveniji, na Hrvaškem ter v Srbiji. Na portalu Rockline.si so izid albuma pospremili z recenzijo: “Album »Dolazimo u miru« utrjuje status skupine Bogunov, kot glasbene atrakcije s svojevrstno avtorsko karizmo in energetsko vibracijo na slovenskem glasbenem prostoru, ki v svojem artizmu ekspresivne globine dotika strasti in srčnih emocij, znova polnokrvno prevzema.”

www.dallas.si
shop.dallas.si