Nadomestni dogodek

Vse, kar smo izgubili, medtem ko smo živeli

 

13. in 14. december ob 20.00

Stara elektrarna

 

Vse, česar ne boste izgubili, ker smo namesto predstave organizirali 

družabni pogovorni večer z glasbo in penino

 

Hit kolektiva Beton Ltd., Bunkerja in Anton Podbevšek Teatra, predstava o osebnih tranzicijah akterjev predstave in tranzicijah naših držav, zaradi bolezni žal ne bo izveden v obliki predstave.
Ampak – nič nas ne sme presenetiti! Ničesar ne bomo izgubili!
Predstava namreč ponuja čudovito odskočno desko za prednovoletno druženje in slavje, na katerem boste deležni pogovora o nastajanju predstave in anekdotah, uvidov o jugoslovanski estradni industriji, o ruševinah in arhitekturni dediščini, čakajo pa vas tudi »točke presenečenja« in kviz z bogatimi nagradami.

Za blaženje žalosti nad predstavo, ki jo tokrat bomo zamudili, ker bomo živeli, pa na vozičkih pripeljemo penino, postrežemo kanapeje in vrtimo glasbo iz predstave.

 

Gostitelj večera: Klemen Kovačič
Gosti večera: Katarina Stegnar, Primož Bezjak, Miloš Kosec, Ana Hofman

 

Vsem, ki ste že kupili vstopnice, denar vrnemo, za vse je vstop prost oziroma lahko donirate prostovoljni prispevek, ki ga bomo nemudoma investirali v prihodnost.

 

Več informacij in rezervacije brezplačnih vstopnic: info@bunker.si

Predstavitev knjige

Katja Praznik:

Delo umetnosti. Zapuščina jugoslovanskega socializma

 

14. december ob 18.00

Sindikalna dvorana Elektra Ljubljana (ob Stari elektrarni)

 

Ob izidu svežega prevoda knjige Katje Praznik z naslovom Delo umetnosti. Zapuščina jugoslovanskega socializma, ki je izšla pri založbi Maska, smo pripravili predstavitev omenjene knjige, na katerem bo avtorica predstavila vsebino knjige. Po predstavitvi bo sledila diskusija, ki se ji bosta pridružila še Julij Bortšnik in Tea Jarc, pogovor bo moderirala Tea Hvala.

Diskusija bo odprla teme, ki izhajajo iz omenjene knjige in se za današnji čas kažejo kot nujne: o vprašanju neoliberalne paradigme dela, o problematični povezavi kreativnosti in neplačanega dela, o potencialih feministične perspektive na sodobne pogoje dela, o individualizaciji, ki otežuje delavsko povezovanje, o možnosti in nujnosti sindikalnega organiziranja. Diskusiji se bosta pridružila še Julij Borštnik in Tea Hvala kot moderatorka.

 

Vstop je prost.