Škotski indie pop bend Belle and Sebastian je v začetku tega tedna predstavil single ‘I Don’t Know What You See In Me’, ki je napovedal izid albuma „Late Developers“, ki je izšel 13. januarja pri založbi Matador.

Posnet v istem času kot njihov prejšnji album „A Bit of Previous“, „Late Developers deluje kot svetlejši bratranec svojega predhodnika, saj gre pri slednjem za predstavitev bolj sijočih zvokovnih tendenc, ki pa še vedno ohranjajo težko ulovljivo žanrsko naravo skupine. Belle & Sebastian so za poslušalca zopet tu s pravo besedo in melodijo za dani trenutek, a ga v najbolj reprezentativni skladbi albuma ‘When The Cynics Stare Back From The Wall’ pogledajo s cinične distance in izpostavljajo samoto posameznika v njem (“Every girl and boy / each one is a misery”).

Svetlost pričujočega albuma se tudi v drugih skladbah srečuje z realnostjo, v kateri ljubezen in življenje včasih nista prizanesljiva. ‘Will I Tell You a Secret’ tako združuje sicer durovske akorde na čembalu, Stuart Murdoch in Sarah Martin pa v dvoglasju svetobolno tožita “The world is killing me / I’m out to sea.” Belle and Sebastian s tem zopet izkazujejo izredno moč prepletanja glasbe, besedila in težko opredeljivih čustev, ki spremljajo življenje, a  „Late Developers“ uspe ohraniti lakotnost in intimo, ki se lahko vzpostavi le med najboljšimi prijatelji ob druženju v dnevni sobi in iskreni izmenjavi misli in čustev preko glasbe.

Kljub skoraj tridestletni karieri Belle and Sebastian ostajajo navdihujč bend, ki zmore z vsakim albumom znova potrditi, da so v vrhunski kreativni formi in zmorejo nagovoriti poslušalce, naj sprejemajo in uživajo tako svetle kot temne trenutke življenja.

TRACKLIST

 1. Juliet Naked
 2. Give A Little Time
 3. When We Were Very Young
 4. Will I Tell You A Secret
 5. So In The Moment
 6. The Evening Star
 7. When You’re Not With Me
 8. I Don’t Know What You See In Me
 9. Do You Follow
 10. When The Cynics Stare Back From The Wall
 11. Late Developers

  Web siteFacebookTwitter / Instagram

 

www.dallas.si
shop.dallas.si

Telefon: +386 1 200 76 60