Algiers – 73%
Matador
20. februarja bodo Algiers nastopili v Kino Šiška

 

Seznam bendov, ki so vključeni v gostujoči repertoar na četrtem studijskem albumu vznemirljive skupine Algiers, je res impresiven – billy woods in Backxwash v singlu Bite Back, Zack de la Rocha (RATM) – Irreversible Damage, Samuel T. Herring (iz Future Islands) in Jae Matthews (iz Boy Harsher) v singlu I can’ t stand It.
Z novim singlom, ki so ga poimenovali 73%, pa je četvorka dokazala, da so trenutno res na vrhuncu ustvarjalnih moči.
Brezkompromisno spajajo nenavadne elektronske zvoke, rock, spoken word in celo soul. Singel 73 % je krpanka zelo različnih glasbenih žanrov, z izdelkom pa skupina napoveduje izid še enega albuma, Shook, ki bo izšel 24. februarja.

Web Site / Instagram / You Tube

 

The GOLDEN DREGS
Vista
4AD

 

Britanski glasbenik Benjamin Woods je objavil skladbo Vista, ki je hkrati zadnji singel, ki se nahaja na aktualnem albumu, On Grace & Dignity. Izdelek je inspirirala pripovedka avtorja Grahama Greena, The Destructors. Woods brezkompromisno raziskuje zapuščenost in brezobzirnost najstnikov ter najstniških tolp, ki požigajo hiše, le zato, da bi »opazovali, kako gori svet okrog njih
Vista je skladba, napolnjena s filigranskim zvokom kitar, iz nje prši nostalgija po otroških tuzemskih izkušnjah, nekako tako, kot da bi opazovali najstnika, ki živi v vakuumu, kjer se prav nič ne dogaja.
Skladbo „Vista“ spremljajo singli “Before We Fell From Grace” “American Airlines” in “Sundown Lake”, vse pa najdemo na albumu The GOLDEN DREGS, On Grace & Dignity, izšel pa je v petek, 10. februarja.

Facebook / Instagram /YouTube / Web Site

 

Yo La Tengo
Sinatra Drive Breakdown – Edit
Matador Records

 

Yo La Tengo so objavili novi album „This Stupid World“, konec tedna pa še uvodni singel „Sinatra Drive Breakdown. Singel zaznamuje hipnotični in spontani ritem kitare, medtem, ko zasedba poudarja. “I see clearly how it ends / I see the moon rise as the sun descends”.
„Sinatra Drive Breakdown“ spremljajo še singli:„Aselestine“„Fallout“ ter “From A Motel 6“.
Skupina se odpravlja na koncertno turnejo po ZDA, nastope pa bodo aprila in maja odigrali tudi v Veliki Britaniji, večina datumov je že razprodanih.

Web Site / Facebook / Instagram / YouTube /

 

Gilla Band
Sports Day
(Rough Trade Records)

 

Gilla Band iz Dublina so tik pred razprodano turnejo izdali še singel Sports Day, skladbo je izpostavil glasbeni časopis Pitchfork, povabljeni pa so bili na live session youtube kanala KEXP tv. Vse to je sledilo objavi njihovega tretjega albuma Most Normal. Izdelek je bil izpostavljen na straneh časopisov
Fader, The Guardian, Pitchfork, celo Thom Yorke je izjavil, da je Most Normal eden njegovih najboljših albumov preteklega leta. Mojstri post punk hrupa so se na zadnjem albumu namreč poigrali s samim načinom ustvarjanja zvoka.

You TubeFacebook Instagram / Spotify

 

Sleaford Mods
Force 10 From Navarone
(Rough Trade Records)

 

Po nedavno objavljenem albumu in istoimenskem singlu, UK GRIM, je priljubljeni dvojec iz Notthingama objavil še skladbo “Force 10 From Navarrone”, ki sta jo posnela v sodelovanju s Florence Shaw, protagonistko v zadnjem času zelo izpostavljene zasedbe Dry Cleaning. Florence je enostavno zelo očarljiva. Malce temačna, ampak neverjetno zanimiva oseba. Tokom snemanja skladbe mi jo je uspelo nekoliko spoznati, popolnoma sem presunjen, kako zelo dobro ji uspeva ustvariti zvočni pejsaž. Prazen portret, ne glede na to, kaj pravzaprav pripoveduje. Včasih težko ugotovite, kaj sploh pripoveduje., “ je o pevki izjavil Jason Williamson.
Pevkin vokal je podložen z gorečimi elektronskimi impulzi, ki jih je mojstrsko oblikoval drugi del dvojca, Andrew Fearn. Pesem razigrano kombinira oba vokala, vse z namenom doseči še večji učinek. Preteča, ampak zelo šarmantna pesem, ‘Force Ten From Navarone’, je čarobna mešanica sodobnosti, podložena s pulzirajočim in minimlističnim zvokom.

Web / Facebook / Twitter / Instagram

 

www.dallas.si
shop.dallas.si