Pozdravljeni.

Slovenska Amnesty vse od leta 2009 sodeluje na Festivalu dokumentarnega filma. Naša mednarodna žirija vsako leto izbere najboljši film na temo človekovih pravic.

 

25. Festival dokumentarnega filma

Pester nabor filmov vsako leto popestri tudi spremljevalni program festivala. V slovenski Amnesty smo letos organizirali pogovor z ustvarjalci_kami trans filmovPotekal bo nocoj po projekciji filma Casa Susanna ob 20.10 v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma. Vabljeni, da se nam pridružite.

Pogovor z ustvarjalci_kami trans filmov

Mladi postali glas žensk v Iranu

V sklopu festivala smo včeraj, 14. marca, za mlade organizirali ogled filma Bodi moj glas, ki nam predstavi zgodbo iranske aktivistke in borke za pravice žensk Masih Alinejad. Po projekciji smo skupaj ustvarjali solidarnostne table s sloganom Ženske, življenje, svoboda in z njimi podprli boj ljudi za enakopravnejšo in pravičnejšo družbo v Iranu.

Več fotografij dogodka

Zadnji poziv za podpis peticije

22-letnemu Mohammadu Ghobadlouju grozi usmrtitev v povezavi z množičnimi protesti v Iranu. Prosimo, podpišite peticijo in pozovite iranske oblasti, naj ga nemudoma izpustijo in mu zagotovijo ponovno pravično sojenje. Podpise zbiramo le še do 17. marca.

Kliknite in podpišite peticijo