JAVNI POZIV ŽUPANU MARIBORA:

Gospod župan: Vrnite Kamnici pločnik normalne širine

Ko sem že mislil, da je konec vsem neprimernim posegom v prostor, ste me ponovno presenetili in v Kamnici začeli urejati cestišče tako, da ste vse tiste, ki potrebujejo nekoliko več pločnika, potisnili na cesto. Govorim namreč o invalidih na vozičkih, starejših občanih, ki uporabljajo pripomočke, mamice z vozički in druge, ki ste jih dobesedno potisnili na cesto, kjer bodo v dveh smereh vozili kolesarji, v eni smeri pa še vedno avtomobili, tovornjaki in ostala vozila.

Takšno dejanje seveda spada med že znane primere urbanističnega vandalizma (na primer izločitve drevoreda z Gregorčičeve, ki smo ga občani komaj preprečili), ampak tukaj ne gre več za senco in drevesa, ampak za starejše in mamice z dojenčki, ki bodo morale deliti cestišče s tovornjaki zaradi vaše nespametne odločitve, nasprotovanju krajanov navkljub.

Zato Vam sporočam zgolj eno: VRNITE KAMICI PLOČNIK NORMALNE ŠIRINE. In to takoj. Naj se dela ustavijo, saj niso niti v skladu s predpisi in zato ne zapravljajte našega denarja za nekaj, kar bo moral nov župan vrniti v zakonito stanje.

Hvala za razumevanje,

Igor Jurišič, mestni svetnik Stranke mladih – Zeleni Evrope