ALJOŠA TERNOVŠEK – DOBITNIK NAGRADE JULIJA ZA SEZONO 2022/2023

Z veseljem sporočamo, da je znan letošnji dobitnik nagrade julija.

Nagrado, ki nosi ime po muzi našega največjega pesnika, Prešernovo gledališče Kranj v sodelovanju z Gorenjskim glasom in Mestno občino Kranj podeljuje od leta 2017, in sicer igralcu ali igralki domačega ansambla, ki je v minuli sezoni s svojo stvaritvijo najbolj prepričal/-a gledalce in strokovno žirijo.  Gledalci so po vsaki uprizoritvi glasovali za igralsko stvaritev, ki je bila po njihovem mnenju najboljša, med finalisti pa je po strokovni presoji odločala žirija, ki so jo sestavljali dramaturginja Vilma Štritof (predsednica), novinar Gorenjskega glasu Igor Kavčič in predstavnica gledalcev Barbara Logar.

Odločili so se, da nagrado julija za najboljšo igralsko stvaritev v sezoni 2022/2023 prejme igralec Aljoša Ternovšek za vlogo Petra v predstavi Deževen dan v Gurlitschu Milana Ramšaka Markovića in v režiji Sebastijana Horvata (koprodukcija Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj).

Aljoši Ternovšku iz srca čestitamo. Nagrado mu bomo v Prešernovem gledališču slovesno podelili 20. septembra 2023 po prvi premieri v tej sezoni – uprizoritvi avtorskega projekta Zadnji Hamlet v režiji Lee Kukovičič.

 

V prilogi: Znan dobitnik nagrade julija za sezono 22_23

 

Fotografije so na voljo na povezavi: https://we.tl/t-gDxMY1bP3N

 

Prešeren pozdrav, 

PREŠERNOVO GLEDALIŠČE

Glavni trg 6, 4000 Kranj

Tel.: +386 (0)4 280 49 18

Tel: + 386 (0)51 30 20 18

e-mail: info@pgk.si

web: www.pgk.si