BORUT VESELKO – DOBITNIK NAGRADE JULIJA ZA SEZONO 2021/2022

 

Z veseljem sporočamo, da je znan letošnji dobitnik nagrade julija.

Nagrado, ki nosi ime po muzi našega največjega pesnika, v Prešernovem gledališču Kranj v sodelovanju z Gorenjskim glasom in Mestno občino Kranj podeljujemo od leta 2017, in sicer igralcu ali igralki našega ansambla, ki je v minuli sezoni s svojo stvaritvijo najbolj prepričal/-a gledalce in strokovno žirijo.

Žirija v sestavi Vilma Štritof (predsednica), Igor Kavčič in Barbara Logar je na podlagi glasov gledalcev, ki so po vsaki predstavi glasovali za najboljšo igralsko stvaritev, odločala med finalisti in po strokovni presoji izbrala dobitnika nagrade.

Soglasno je odločila, da nagrado julija za najboljšo igralsko stvaritev v sezoni 2021/2022 prejme igralec Borut Veselko za vlogi:

  • Očeta v predstavi Meja sneženja Marka Sosiča v režiji Gorana Vojnovića (koprodukcija Prešernovega gledališča Kranj in Slovenskega stalnega gledališča Trst),
  • in Očeta, Pierra, v predstavi Mama Floriana Zellerja v režiji Ivice Buljana (koprodukcija Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj).

 

V prilogi: Dobitnik nagrade julija za sezono 21/22

 

Borutu Veselku iz srca čestitamo. Nagrado mu bomo slovesno podelili 10. septembra po prvi premieri v sezoni 2022/2023 – Vse zastonj! Vse zastonj! Daria Foja v režiji Ajde Valcl.

Sporočilo za javnost z obrazložitvijo vam pošiljamo v priponki, fotografije so na voljo na povezavi: https://we.tl/t-BovFnGi7Xe

Če bi z nagrajencem želeli opraviti pogovor, vas prosimo, da nam to sporočite, da se bomo dogovorili za termin.

Prešeren pozdrav,

 

PREŠERNOVO GLEDALIŠČE

Glavni trg 6, 4000 Kranj

Tel.: +386 (0)4 280 49 18

Tel: + 386 (0)51 30 20 18

e-mail: info@pgk.si

web: www.pgk.si