Danes je v Prešernovem gledališču Kranj potekala novinarska konferenca pred pričetkom osrednjega festivala slovenske dramatike 53. Tedna slovenske drame.

 

Festival se prične na svetovni dan gledališča, 27. marca 2023, odprli pa ga bomo s premiero drame Milana Ramšaka Markovića Deževen dan v Gurlitschu v režiji Sebastijana Horvata.

O predstavi smo danes spregovorili z ustvarjalci, sporočilo za javnost pošiljamo v priponki, gledališki list pa je dostopen na povezavi: https://pgk.si/files/show/687/files/pgkDezevendanvGurlitschuGLweb.pdf

 

V drugem delu novinarske konference sta direktor Prešernovega gledališča Jure Novak in selektor 53.TSD ter novi pomočnik direktorja Rok Bozovičar predstavila podrobnosti o tekmovalnem, spremljevalnem in dodatnem programu 53. Tedna slovenske drame. V priponki pošiljamo sporočilo za javnost s podrobnostmi o festivalskem programu ter festivalski katalog.

 

Fotografije uprizoritve, festivalske podobe ter novinarske konference so dostopne na: https://we.tl/t-5tkxBv7l5e (povezava bo aktivna le nekaj dni).

 

Priloga 1: 53.TSD_poročilo z novinarske konference pred začetkom TSD

 

Priloga 2: TSD 23 Knjižica WEB OK

 

Veselimo se srečanj na Tednu slovenske drame!

Za vse dodatne informacije vam bomo z veseljem na voljo,

 

Eva Belčič in Tamara Bračič Vidmar

 

Eva Belčič

Marketing in odnosi z javnostmi

Prešernovo gledališče

info@pgk.si

www.pgk.si

 

Tamara Bračič Vidmar

Odnosi z javnostmi

Teden slovenske drame

tamara.bracic.vidmar@tsd.si

www.tsd.si