Stožice so spet dihale kot eno. Slovenski košarkarji so v napeti tekmi premagali Črno goro. Oboževalk Luke Dončića in ostalih fantov ni manjkalo, v objetiv ujetih čustvenih trenutkov tudi ne.

Konec tedna je bil festivalsko obarvan. Potepali smo se na Ptuju in obiskali Festival sodobne umetnosti Art stays, obiskali odprtje Festivala kratkega filma v Ljubljani in preživeli magično noč v družbi zgodb in glasbe Harry Potterja.

Poletje se počasi nagiba h koncu, a vrhunci še prihajajo!
Mi jih zagotovo ne bomo zamudili, privoščite si kakšnega tudi vi.

 

IZPOSTAVLJENO: Dončić navdušil Stožice, Slovenija premagala Črno goro
104:100. Rezultat, s katerim je slovenska košarkarska reprezentanca pred polnimi tribunami v dvorani Stožice premagala Črno goro.
Na parketu je kraljeval Luka Dončić, ki je tekmo končal pri 34 točkah in s tem dvorano še dodatno spravil na noge. Napetost, ki je zaradi precejšnje izenačenosti vladala na parketu, se je čutila tudi na tribuni. Verjamemo, da je marsikomu vsaj za hip zastal dih, a na koncu se je vse skupaj le sprostilo. Kaj bi si sploh želeli lepšega – z zmago seveda!
Začenja se FeKK – Mednarodni festival kratkega filma
Art Stays 2023

 

Na Ljubljana Festivalu čarobna glasba iz Harryja Potterja
V Stožicah slavili turški nogometaši

 

Darko Brlek, umetniški vodja in direktor Festivala Ljubljana.
Leta 1991 je postal najmlajši direktor SNG Opere in baleta Ljubljana, svoje resnično poslanstvo pa našel leto kasneje, ko je postal (prav tako najmlajši) umetniški vodja Festivala Ljubljana. Leta 1995 je poleg tega prevzel direktorski položaj Festivala Ljubljana, ki ga uspešno vodi še danes. A njegovo udejstvovanje ni omejeno le na Slovenijo. Že leta 1997 je postal podpredsednik Evropskega združenja festivalov EFA s sedežem v Bruslju,
od leta 2005 do leta 2017 pa je bil njegov predsednik. Še vedno ostaja tesno povezan z združenjem, trenutno kot predsednik Festivalske akademije in častni član Evropskega združenja festivalov. Je prejemnik številnih nagrad kot so Bettetova in Župančičeva nagrada za umetniške ustvarjanje. Da umetnost ni samo njegov poklic, temveč način življenja, dokazuje njegovo redno nastopanje v vlogi klarinetista na različnih svetovnih odrih.

 

www.mediaspeed.net

Vse face na enem mestu.

Sveže fotografije aktualnih družabnih, kulturnih, političnih, gospodarskih, športnih dogodkov… Najdi se! 🙂