Spoštovani.

 

Vabimo vas k sodelovanju v spomladanski čistilni akciji Moji odpadki, moja skrb 2023.

 

V Mestni četrti Tabor potrebujemo še enega prostovoljca, ki bi na lokaciji Betnavski gozd – zeleni obrez dežural in dajal informacije krajanom, ki bodo prinesli zeleni obrez na zbirno mesto. Prostovoljca bi potrebovali od 10:00 do 14:00. Če ste pripravljeni biti prostovoljec na tej lokaciji, nam prosim sporočite najkasneje do ponedeljka, 27.3.2023.

 

V sklopu letošnje čistilne akcije se odvija več aktivnosti, s katerimi obeležujemo okoljske dneve v Mestni občini Maribor.

Prva velika čistilna akcija bo že ta konec tedna, in sicer v soboto, 25. 3., ko bomo skupaj z občani in občankami z območja Stražuna, Mestne četrti Brezje-Dogoše-Zrkovci in krajevnih skupnosti očistili OBMOČJE I.

Istočasno poteka dogodek Dan za Stražun, ki ga Mestna občina Maribor organizira v sodelovanju z društvom za sonaraven razvoj, FOCUS. V sklopu dogodka, ki je namenjen širši javnosti, bo organiziran posvet z občani o pomenu mestnega gozda in o viziji njegovega razvoja za pripravo strategije upravljanja mestnega gozda.

 

Naslednja velika čistilna akcija se bo odvila v soboto, 1. aprila 2023, ko bomo skupaj z občankami in občani čistili mestne četrti v OBMOČJU II.

V okviru akcije bomo poskrbeli tudi za odstranitev bele omele na drevesih funkcionalnih zemljišč blokov – takrat bomo za pomoč prosili tudi naša prostovoljna gasilska društva.

Akcijo izvajamo v okviru pobude Izboljšajmo Maribor, s ciljem, da ob čiščenju okolja tudi ozaveščamo o ravnanju z odpadki in zvišujemo raven odgovornosti za odpadke, ki jih ustvarimo. Vse informacije o akciji najdete na spletni strani www.maribor.si.

 

Pridružite se čistilni akciji na svojem območju in informacijo razširite tudi med svoje sodelavce, prijatelje in družinske člane!